Painonpudotus helpottuu, kun osaat tsempata ja motivoida itseäsi.

6 täsmävinkkiä painonpudotukseen

Mittaa, punnitse ja viritä itsesi kunnon tsemppiin. Painonpudotus vaatii töitä, mutta kaikki on kiinni sinusta itsestäsi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Haaveile unelmakropasta

Mielikuvaharjoittelu on vähän kuin unelmointia. Kuvittele itsesi unelmiesi kunnossa. Miltä näytät, kun kuljet rannalla tai kaupungilla? Miltä vahvat käsivartesi tuntuvat?

Mitä elävämmin pystyt kuvittelemaan, sen paremmin pääset tavoitteeseesi. Haaveile viisi minuuttia aamuin ja illoin. 

2. Ota positiivinen asenne painonpudotukseen

Painonpudotus voi vaatia sinua muuttamaan asennettasi. Negatiivinen sisäinen ääni lannistaa. Jos huomaat ajattelevasi, ettet pysty tai onnistu tai sinusta ei ole tekemään tehokkaita treenejä, on aika laittaa sisäiselle äänelle jauhot suuhun. 

Tunnista negatiivinen ajatus. Kun se tulee mieleen, sano ääneen ”stop”, ja korvaa lause positiivisella. Esimerkiksi: ”Äh, itsekurini ei kuitenkaan riitä, en voi olla herkuttelematta!”

Sano mieluummin:  ”Terveellisen ruokavalion noudattaminen on helppoa ja saan syödä herkullista ruokaa. Onnistun tänään hienosti, minulle tulee hyvä fiilis, ja vartaloni kiinteytyy!”

Painonpudotus vaatii motivoinnin lisäksi mittaamista ja seurantaa.

3. Tsemppaa itseäsi kuvilla

Liimaa kuva unelmakropasta jääkaapin oveen ja jätä muistilappusia treeneistä työpöydälle. Kyllä, nämä tutut konstit ihan tutkitustikin saavat treenaamaan ahkerammin.

4. Punnitse itseäsi pari kertaa viikossa

Painonpudotus vaatii motivoinnin lisäksi mittaamista ja seurantaa. Punnitse itsesi kerran tai pari viikossa heti herättyäsi ja vessassa käytyäsi. Jos kehossasi on reilummin rasvaa, painon pitäisi tulla alas puolesta kilosta kiloon viikossa. Jos olet timmimpi, kilot karisevat kilon tai puolentoista kuukausivauhtia. 

5. Luota mittanauhaan

Seuraa vyötärön, lantion ja reiden ympärysmittaa kahden viikon välein. Muutoksia pitäisi näkyä melko nopeasti. Älä siis hämmästy, jos vyötärö kaventuu hurjat 10 senttiä ensimmäisen kuukauden aikana! Jos karistettavaa on vähän, senttejä lähtee toki maltillisemmin. 

6. Ota itsestäsi motivaatiokuvia

Anna kuvien kertoa kieltään. Nappaa itsestäsi otos bikineissä ennen kuin aloitat. Tee sama 8 viikon päästä – ero on huima! 

Lue myös:

Lihottaako stressi?

Onko rasva- ja lihasprosenttien mittaamisesta hyötyä?

Haaveissa elämän­ta­pa­re­montti? 8 keinoa, kuinka pääset alkuun

Teksti Fit-toimitus