Kuntosalilla törmää toistuvasti tiettyihin treenaajatyyppeihin.

5 rasittavinta treenaajatyyppiä – tunnistatko itsesi?

Kuntosalilla, jumppatunneilla ja uimahalleissa piisaa kävijää jos monenlaista. Fitin raati listasi ärsyttävimmät ihmistyypit.

Tässä tulevat treenipaikkojen rasittavimmat treenaajat. Vai tunnistatko kenties itsesi?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viivi Välinpitämätön

Viivin jäljiltä on kuntopyörä hiestä märkänä, haju pilvi leijailemassa ja saunakiulu tyhjänä. Hän ei joko hajamielisyyttään tai urpouttaan ajattele kanssatreenaajiaan. Viivi porskuttaa omassa kuplassaan, joten ole valppaana, kun menette samaan aikaan salille. Hän ei taatusti pidä sinulle ovea auki.

Jos Viivi ui, hän ui kuin radalla ei olisi muita. Ja kohta siellä ei olekaan, sillä hänen vaparityylinsä hukuttaa muut klooriveteen. Viivin tilankäyttö on kokonaisvaltaista, sillä uimaradalla häntä ei voi ylittää, alittaa eikä ohittaa. 

Pukukopissa Viiville on turha piipittää, että mahtuisiko tähän viereen ja voisitko siirtää liti­märät kellukkeesi pois talvitakkini päältä. Viivin veretseisauttava parfyyminlöyhkä tain­nuttaa jo treenipaikan ovella, sillä kaikenlaiset hajupäästöt ovat hänen mielestään muiden päänsärky. Kirjaimellisesti.

Pinja Poseeraaja

Treenaajana Pinja tykkää enemmän kuntoilun ideasta enemmän kuin itse treenistä. Crosstrainerissa on aina aikaa  päivittää Instaa hashtageilla #hyväfiilis #nopain­nogain #finnishgirl #salilekasalilvika. Pumppi­tunnilla Pinjan on vaikea keskittyä ohjaajan hölinöihin, sillä harvoin pääsee niin ison koko­vartalopeilin eteen poseeraamaan. 

Pinjaa harmittaa, jos joku ojentaa häntä siitä, ettei vatsapenkkiä ole tarkoitettu WhatsApp­viestien lukupaikaksi. Uimassa hän ei kastele hiuksiaan, sillä kropallahan sitä uidaan, ei päällä. Pinja viis veisaa kuntokeskusten säännöistä. Kenelle se muka kuuluu, jos hän vähän siistii  bikinirajaansa tai sävyttää hiuksiaan suihkussa.

Pinjalla ei ole koskaan niin kiire, etteikö puku­huoneessa olisi aikaa vaellella alasti vessan, hiusten kuivaajan ja vaa’an välillä. Kookoksen tuoksuisella vartalovoiteella valeltu kroppakin kuivuu hengaillessa paremmin.

Pinja Poseeraaja lienee monelle kuntosalilla käyvälle tuttu tapaus.

Salla Sosiaalinen

Sallan on vaikea käsittää, että treenitunti on monelle päivän ainoa oma hetki. Töissä ja kotona uuvutetut janoavat hiljaisuutta ja zen­henkistä keskittynyttä puurtamista, mutta Salla aloittaa haastattelun jo pukuhuoneessa.

Jos ei juttukaveria löydy muista ­treenaajista, Sallalla on aina joku, jolle soittaa, eikä mikään asia ole liian pieni jaettavaksi. Salla unohtaa helposti, että puhelimissa on sisään­rakennettu mikrofoni, joten hän kailottaa kuu­lumisiaan hyvin treenattujen keuhkojensa koko kapasiteetilla. 

Sallan kuntoilutuokio kaverin kanssa muut­tuu yleensä intensiiviseksi terapiasessioksi, jolle ympäröivä maailma toimii näyttämönä. Pari­suhdekriisin kovaääninen ratkominen menee sen edelle, että jonkun pitäisi pystyä ohitta­maan kälät tävä kaksikko vesijuoksuradalla.

Martti Manageri

Tälle alasarjajyrälle jokainen ikämiesten sählyvuoro on paikka todistaa, miten hän olisi voinut olla SM-tason pelaaja, ellei olisi ryhtynyt insinööriksi. Martti ohjeistaa muita kuuluvalla äänellä siitäkin huolimatta, ettei hänen neuvojaan juuri kannattaisi kuunnella. Hän pätee ja päsmäröi, eikä mielestään koskaan syyllisty rikkeisiin.

Martti pelaa jokaisen tilanteen kuin se olisi viimeinen, vaikka tuloksena olisi typerä loukkaantuminen – siis vastustajan.  Kun joku muu treenaaja antaa Martin mielestä huonon syötön, hän huutaa: ”Syötä edes omille!” Jos Martti joskus onnistuu tekemään puulaakimatsissa maalin, hän juhlii sitä kuin maailmanmestaruutta.

Liisi Lähentelijä

Kun menet uudelle ryhmäliikuntatunnille, voit olla varma, että Liisi liimautuu kylkeesi jo pukuhuoneessa. Tämä treenaaja ei tunne oman tilan käsitettä, eikä ymmärrä, ettei kaikista ole hauskaa treenata niin, että käsi osuu naapurin naamaan joka venytyksellä. 

Pukkarissa Liisi valitsee viereisen kaapin, vaikka kello olisi 11.48 päivällä ja pukkari teitä lukuun ottamatta täysin tyhjä. Suihkuttelu sujuu samoissa merkeissä sampoon vaahtoja vaihdellen, ja saunassa voisitte jakaa vaikka saman laudeliinan.

Kun Liisi pyöräilee, hän ei jätä turhia turvavälejä. Edessä sotkevan imu on oiva tapa vauhdittaa omaa matkaa myös altaassa. Miksi siis vetää vuorotellen, kun voi aina liimautua toisen peesiin niin maassa, vedessä kuin ehkä ilmassakin. Onneksi Liisi ei ole vielä alkanut harrastaa taitolentoa.

Teksti Meira Noronen
Kuvat Fotolia