Hiustenlähtö voi paljastaa elimistön puutostiloja.

4 syytä hiustenlähtöön

Lähteekö päästäsi paljon hiuksia? Hiustenlähtö on tyypillinen paljon liikkuvan naisen riesa. Mutta mistä siinä voi olla kyse?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Saat liikaa proteiinia

Rahkaa ja maitopohjaisia palautusjuomia sekä proteiinipatukoita kuluu runsaasti päivittäin? Liiallinen maitoproteiinin saanti heikentää hiusten kasvua.

Tee näin:

Vähennä maitoproteiinien saantiasi ja suosi kananmunaa, palkokasveja, kalkkunaa ja kanaa. Hiusten ja ihon kannalta ihanteellinen proteiinimäärä on 1–2 grammaa painokiloa kohden päivässä. 

2. Saat liian vähän rasvaa

Hiukset tarvitsevat hyviä rasvoja, etenkin omega-3- ja -6-rasvahappoja oikeassa suhteessa.

Tee näin: 

Lorauta ruokaasi päivittäin 2–4 ruokalusikallista hyvälaatuisia kasvirasvoja, kuten kitupellavasta valmistettua camelinaöljyä tai seitsemän kasviöljyn sekoitusta, Udo-öljyä.

3. Saat niukasti D-vitamiinia

D-vitamiini on myös hormoni, joka auttaa pitämään hiukset päässä. Vaikka napsit ravintolisäsi tunnollisesti, ne eivät välttämättä imeydy tarpeeksi hyvin. 

Tee näin: 

Mittauta D-vitamiini-tasosi verikokeessa. Ota ravintolisä aterian yhteydessä, jotta rasvaliukoinen D-vitamiini imeytyisi mahdollisimman hyvin.

4. Niskasi ovat jumissa

Hiusjuuri saa ravinteensa hyvin pieniä ääreisverisuonia pitkin. Kun niskahartiaseutu on kireä, verenkierto heikkenee ja ravinto jää saamatta. Stressi kiristää päänahan sidekudokset pahimmillaan niin tiukoiksi, ettei hius pääse kasvamaan niiden läpi.

Tee näin:

Ota hiuspohjan ja hartioiden hierontaa, laserhoitoa hiuspohjalle ja venyttele.

Asiantuntijana diplomihiustutkija ja kampaajamestari Päivi Kiviniemi Porin Hius- ja Kauneusklinikalta 

Lue myös

4 x parempi hiustenpesu

 

Tiesitkö tämän hiustenlähdöstä?

– Hiustenlähdön syynä voivat olla myös hormonaaliset muutokset, jotka vaativat lääkärinhoitoa, tai hiuspohjan tulehdus, johon saa avun asiantuntevasta hiushoitolasta. 

– Keskivertoihmiseltä lähtee huomaamatta 100 hiusta päivässä. Jos tukkaa lähtee niin paljon, että laitat sen merkille, hiustenlähtö ei ole normaalia.

Teksti Sanna Huolman