Mokia sattuu, salillakin.

3 tuttua treenaajaa paljastaa treenimokansa – miten Oona Tolppanen ja Janni Hussi ovat törttöilleet?

Ylitreenaamista, kipulääkkeitä, huolimattomuutta, jääkiekosta naamaan ja levypaino jalkapöydälle.

Anna Saivosalmi, personal trainer, bloggaaja

”Treenasin pari vuotta pelkästään juoksua ja sain kantapääni todella huonoon kuntoon. Pahasta tulehdustilasta huolimatta yritin treenata kortisonipiikkien, kipulääkkeiden ja teippausten voimalla. Askelsin väärässä asennossa, ja tästä syystä jalkapöytäni murtui monesta kohtaa. Juoksutauko venyi yli kahden vuoden mittaiseksi. Nykyään ymmärrän levon merkityksen ja olen löytänyt uusia tapoja harjoitella.”

Oona Tolppanen, valmentaja, bloggaaja, rugbynpelaaja

”Olin lämimässä jääkiekkoa kavereiden kanssa ja hakiessani kiekkoja maalista yksi kundeista latasi lätyn suoraan poskeeni. Seuraavat viikot kuljin naama mustana ja turvoksissa. Tuosta opin sen, että aina pitää olla hereillä treenatessa ja varmistaa, että muutkin ovat.” 

Janni Hussi fitnessmalli, bloggaaja, Selviytyjät Suomi – kisaaja

”Treenasin salilla ja lopettelin prässissä liikettä, kun pudotin vahingossa 20 kilon levypainon suoraan jalkapöydälleni. Seurauksena sairaalareissu, varpaan murtuma ja vaellusretken peruuntuminen. Moka johtui siitä, etten keskittynyt siihen mitä tein, vaan tähyilin jo seuraaviin liikkeisiin. Nykyään keskityn aina oikeanlaiseen nostotekniikkaan ja painojen asettamiseen salilla.”

Teksti Meira Noronen
Kuvat Fotolia Jenni Virta / Tammi