Uudet juoksukengät tuovat puhtia treeniin. Nyt on mistä valita.

16 x uudet juoksukengät lenkille

Toisivatko uudet juoksukengät uutta sykettä askeliin? Jos kengänkulma irvistää, on viimeistään aika vaihtaa uusiin.

Tsekkaapa mitä juoksutossuillesi kuuluu. Jos kengänkulma irvistää tai kanta repsottaa, voisi olla aika vaihtaa uusiin. Herkulliset värit ja katu-uskottava muotoilu kirittävät parempiin suorituksiin. Kauden uutuuksista löytyy, mistä valita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Puuterin sävyjä juoksulenkille

Aika söpöliinit! Hattaran väristen tossujen joustava pohja tarjoilee kevyttä menoa. Lisäplussaa hengittävästä verkkokankaasta, 64,95 e, Kappa Layer.

Rullaava tossu, jonka nauhoituksessa on niin paljon säätövaraa, että istuvuus on taattu jalalle kuin jalalle, 130e, Puma Ignite Netfit.

Tanskalaiset osaavat tehdä tossutkin hyggetyyliin. Näillä kävelisi maailman ääriin ja takaisin – tyylipuhtaasti, 135 e, ARKK Copenhagen Raven FG 2.0

Kirsikankukista värinsä saanut kenkä on rullaava juoksukaveri. Jalka kiittää kannan ja päkiän GEL-vaimennuksista, 209e, Asics GEL-Nimbus 20.

Musta-valkoiset juoksukengät

Vakaata menoa tarjoava lenkkari, joka on myös hellä jalalle: keskipohja pehmentää iskuja ja saumattomuus ehkäisee hiertymiä, 120 e, Under Armour Charged Bandit 3.

USA:n Runner’s World -lehti valitsi tämän valkoisen kiiturin viime vuoden tulokastossuksi. Saumaton ja keveä kenkä on uskollinen kaveri pitkilläkin lenkeillä, 159,95e, Reebok Floatride Run Ultraknit.

Treenaajan monitoimikenkä sopii niin juoksuun kuin salille. Tarjoaa sekä tukea että reipasta menoa, 89,95 e, Reebok Trilux Run Pnt.

Korotettu holvikaari istuu nätisti jalkaan. Napakka remmikiristys ei päästä tossua hölskymään. 2000-luvun tarralenkkari näyttää tältä, 229,95 e, Adidas by Stella McCartney UltraBOOST X.

Lennokkaat popot kävelijälle. Tyylikäs varsi ja nahkapäälliset tekevät näistä myös citykelpoiset, 119,90 e Ecco Scinapse.

Hyvin vaimennettu ja kevyt juoksukenkä, jonka muotoilu parantaa askeleen tehokkuutta, 129 e, Skechers Womens Gorun Ride 7.

Sukkaa, nättiä sellaista, muistuttava tossu on tasapainoinen tapaus. Se jakaa askeleen kuormituksen koko jalalle, 94,95 e, Nike Lunarsolo.

Värit toimivat kirittäjänä

Juoksutossujen avoauto eli tuuletus pelaa. Texacool-ominaisuuden ansiosta hikisinkään kinttu ei nihisty, 139,95 e, Jack Wolfskin Storm Breeze low.

Kevyt ja hengittävä paljasjalkatossu, joka on hentoisuudestaan huolimatta varustettu hyvällä iskarilla, 130 e, Merrell Trail Glove 4.

Joustava kumipohja antaa mukavat kyydit. Neutraalille askeltajalle luottolenkkitossu, 199 e, New Balance Fresh Foam 1080.

Pronaatiotuettu kenkä, joka sopii niin asvaltille kuin hiekalle, 149,95 e, Mizuno Wave Inspire 14.

Tukevat, nauhattomat tossut, joista löytyy myös kimmoisuutta BOOST-välipohjan ansiosta. Etkä kompuroi enää auenneisiin nauhoihin, 249,95 e, Adidas by Stella McCartney UltraBOOST Uncaged.

Lue myös:

Tökkiikö juoksu? Näillä vinkeillä ylläpidät motivaatiota

8 tyypillistä pulmaa – Mitä syödä ennen lenkkeilyä ja milloin?

Kärsivätkö jalat, jos käyttää aina lenkkareita?

Teksti Johanna Lätti
Kuvat Fotolia Valmistajat Valmistajta