Vastuullisuus osana kauneudenhoitoa – katso vinkit ja tutustu GARNIER BIO HEMP -tuotesarjaan

Vastuullisuus kauneudenhoidossa on pieniä tekoja. Poimi vinkit!

Jätteiden lajittelu, telttaretket lentämistä vaativien reissujen sijaan ja lihaton päivä viikossa – ilmaston hyväksi voi tehdä arjessa monia asioita. Oletko miettinyt myös sitä, miten vastuullisuus näkyy päivittäisessä kauneudenhoidossa?

Johanna Turpeinen, 27, on vaikuttaja, joka on jakanut elämänsä, seikkailunsa, kauneussuosikkinsa ja tyylinsä 23 000 seuraajalleen yli 10 vuoden ajan. Viime vuosina hänkin on joutunut pohtimaan valintojaan ilmastonäkökulmasta.

”Kaikki lähtee päivittäisistä pienistä päätöksistä. Pienet päätökset muuttuvat isoiksi, ja olen esimerkiksi noudattanut kasvisruokavaliota jo yli kuusi vuotta. Olen huomannut, että on toimivinta aloittaa ensin asioista, jotka tuntuvat itselle jokseenkin luonnolliselta ja haastaa sen jälkeen itseään enemmän. Kamppailen henkilökohtaisesti eniten kulkemisen ja matkustelun kanssa, mutta olen iloinen, että nykyään on tarjolla koko ajan enemmän parempia vaihtoehtoja. Esimerkiksi puolisoni vaihtoi autonsa hybridiin ja minä aloin muun muassa kompensoida välttämättömiä lentojani.”

Kauneus on Johannan intohimo ja hän myöntää omistavansa laajan kokoelman tuotteita. Kauneusrutiineissaankin hän kuitenkin pohtii myös vastuullisuusnäkökulmia.

”Mitä kauneuteen tulee, olen vähentänyt hiustenpesupäiviä sekä alentanut veden lämpötilaa ja suihkujen kestoa, pieniä esimerkkejä mainitakseni.”

Hänen paras kauneusvinkkinsä on ehdottomasti niin sisäinen kuin ulkoinen kosteutus. Johanna ei voi elää ilman erilaisia öljyjä.

”Rakastan aidosti tuotteita, joissa on luonnollisia ainesosia, kuten eteerisiä öljyjä. Ne saavat minut tuntemaan oloni säteileväksi sisältä ja ulkoa.”

 

Pitäisikö ympäristöstä ja ihosta huolehtimisen olla osa jokapäiväistä elämääsi?

Ecocert Greenlifen Cosmos-standardin mukaisesti luomusertifioituun GARNIER BIO HEMP -tuotesarjaan on lisätty hampunsiemenöljyä, joten sen koostumus rauhoittaa stressaantunutta ja herkkää ihoa. Käytä luomuhampunsiemenöljyä ja E-vitamiinia sisältävää öljyä iltaisin sekä tehokasta geelivoidetta päivällä kosteuttamaan ihoa ja taistelemaan stressaantuneen ihon merkkejä vastaan. Vegaaninen koostumus sopii myös herkälle iholle.

Luomuhampunsiemenöljy tunnetaan tehokkaista rauhoittavista ja ravitsevista ominaisuuksistaan. Tuotteissa käytetty hamppu kasvaa Euroopassa ja se kerätään talteen syksyllä, mikä on kasvin elinkaaren kannalta tehokkainta aikaa. Hampunsiemenöljy valmistetaan kasvin siemenistä kylmäpuristamalla ilman liuottimia tai ohenteita. Lopputuloksena on puhtain mahdollinen uute, jossa on runsaasti Omega-3- ja Omega-6-rasvahappoja.

Kaikki tuotteet on pakattu FSC-sertifioituihin pakkauksiin. Yö-öljy myydään osin kierrätyslasista valmistetussa pakkauksessa ja geelivoide uudenlaisessa kosmetiikkatuubissa, jossa merkittävä osa muovista on korvattu pahvilla.

Viisi vastuullisuusvinkkiä, jotka voit ottaa helposti osaksi rutiinejasi:

  • Sulje vesihana, kun harjaat hampaita. Silloin vettä ei valu hukkaan.
  • Käytä wc-paperia vain sen verran kuin tarvitset. Muista, että paperi on peräisin puista.
  • Tarkista, että käyttämissäsi tuotteissa on FSC-sertifikaatti. Vanulapun olisi hyvä olla biohajoavaa tai uudelleenkäytettävää materiaalia.
  • Pese hiukset vain korkeintaan kaksi kertaa viikossa. Hiukset tarvitsevat harvoin tiheämpää pesuväliä, ja saat tästä ilmastotilillesi lisäpisteitä.
  • Käytä iho- ja vartalotuotteita, jotka on valmistettu vastuullisesti.
Kaupallinen yhteistyö L’Oréal