C-vitamiini antaa iholle hehkua ja tasoittaa ihon sävyä – näin saat parhaan hyödyn

Tasoittaa ihon sävyä, antaa upeaa hehkua, supistaa laajentuneita ihohuokosia ja kosteuttaa ihoa. Kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta C-vitamiini on todella monipuolinen ainesosa, josta on oikein käytettynä monenlaista hyötyä iholle. Tässä artikkelissa kerromme miten C-vitamiinia tulisi käyttää ihonhoidossa.

Kauneudenhoitoalalla kehitetään jatkuvasti uusia teknologioita, ainesosia ja menetelmiä. Vaikuttavista ainesosista on hyvä muistaa ainakin näiden kolmen tärkeimmät ominaisuudet: hyaluronihappo kosteuttaa, retinoli vähentää ryppyjä, kun taas C-vitamiini antaa iholle hehkua. Ainesosa jää usein turhan vähälle huomiolle ihonhoidossa, vaikka tästä sitrushedelmistä saatavasta vitamiinista on paljon hyötyä iholle. Hehkun lisäksi ainesosa myös vähentää pigmenttimuutoksia, suojaa ihoa ilmansaasteiden hiukkasilta ja tasoittaa ihon sävyä.

C-vitamiinia voi käyttää sellaisenaan tai yhdessä muiden vaikuttavien ainesosien kanssa. Tieteellisesti todistetusti yhdessä esimerkiksi retinolin ja hyaluronihapon kanssa käytettynä vaikutus on kolme kertaa tehokkaampi.

Revitalift Clinical Vitamin C Serum

Revitalift Clinical Vitamin C -seerumilla ihosi saa kaikki C-vitamiinin edut. Seerumin koostumus sisältää 12 % puhdasta C-vitamiinia, joka yhdessä E-vitamiinin ja salisyylihapon kanssa taistelee epätasaista ihon sävyä, näkyviä ihohuokosia ja ryppyjä vastaan. Jo kuukauden käytön jälkeen huomaat, että ihon sävy on tasoittunut ja saanut kaksi kertaa enemmän hehkua. Lue lisää seerumista  täältä.

Näin käytät C-vitamiinia

1. Valitse oikea seerumi

Jos C-vitamiini kuulostaa sopivalta ainesosalta ihollesi, ensimmäinen askel on löytää oikea tuote. Tuotetta valitessa on hyvä tietää erot C-vitamiinin eri muotojen välillä.

L’Oréal Revitalift Clinical Vitamin C -seerumi sisältää C-vitamiinia sen tehokkaimmassa muodossa, jota kutsutaan askorbiinihapoksi. Askorbiinihappo tunnetaan kyvystään tehdä ihosta sileämpi ja hehkuvampi ja sen vaikutuksesta ikääntymisen merkkeihin: C-vitamiini auttaa taistelemaan ryppyjä ja pigmenttimuutoksia vastaan.

Vaikka C-vitamiini on monikäyttöinen ja varsin tehokas, saat entistä parempia tuloksia yhdistämällä sitä muihin ainesosiin. Myös tältä osin L’Oréal Revitalift Clinical Vitamin C Serum on hyvä valinta.

Aktiivinen seerumi sisältää 12 % C-vitamiinin lisäksi sekä antioksidanttista E-vitamiinia että salisyylihappoa (BHA). Salisyylihappoa käytetään ihon kemiallisessa kuorinnassa eli happokuorinnassa– ei hätää, se ei ole niin vaarallista kuin miltä ehkä kuulostaa, vaan päinvastoin. Salisyylihappo sopii hyvin ihon tehokkaaseen kuorintaan. Se poistaa kuolleita ihosoluja ja puhdistaa tukkeutuneita ihohuokosia.  L’Oréal Revitalift Clinical Vitamin C -seerumin koostumuksessa juuri C-vitamiinin, E-vitamiinin ja salisyylihapon yhdistelmä antaa iholle hehkua. Lisäksi sillä on hyödyllisiä vaikutuksia, jos kärsit epäpuhtaasta tai epätasaisesta ihosta, haluat päästä eroon pigmenttimuutoksista tai vähentää ikääntymisen merkkejä ja ryppyjä.

Saat parhaan lopputuloksen käyttämällä L’Oréal Revitalift Clinical Vitamin C -seerumia yhdessä Revitalift Clinical Daily Fluid UVA -päivävoiteen kanssa.

2. Valitse oikea päivävoide

Maksimoi C-vitamiinia sisältävän seerumin tulokset käyttämällä sopivaa päivävoidetta. Hoitavien ainesosien lisäksi myös aurinkosuoja on tärkeää ihonhoidossa. L’Oréal Revitalift Clinical Daily UVA Fluid -päivävoide sisältää suojakertoimen 50 ja se antaa suojaa sekä UVA- että UVB-säteitä vastaan. Yhdessä C-vitamiinin kanssa se antaa parhaan mahdollisen suojan iholle, vaikka UV-indeksi olisi kesällä korkea. Päivävoide sisältää myös C-vitamiinin johdannaista, Cg-vitamiinia.

Cg-vitamiini, joka tunnetaan myös nimellä askorbyyliglukosidi, on C-vitamiinin miedompi muoto, jolla on monia samoja hyödyllisiä vaikutuksia kuin puhtaalla C-vitamiinilla. Yhdistämällä nämä C-vitamiinin kaksi muotoa, saat upean keväisen hehkun ihollesi.

Käyttämällä L’Oréal Revitalift Clinical -sarjan seerumia ja päivävoidetta yhdessä, annat ihollesi varmasti parhaat olosuhteet maksimaaliselle hehkulle – sekä kesällä että talvella.

3. Säilytä C-vitamiinia sisältävä tuote oikein

C-vitamiini on hyödyllinen ja monikäyttöinen ainesosa, joka tekee ihmeitä iholle. Siksi on myös tärkeää säilyttää C-vitamiini oikein. Vaikuttava ainesosa voi hapettua joutuessaan alttiiksi valolle, ilmalle tai korkeille lämpötiloille. Siksi C-vitamiinia sisältävä tuote kannattaa säilyttää ilmatiiviisti, korkki tiukasti suljettuna ja mieluiten vielä jääkaapissa, sillä C-vitamiini viihtyy kylmässä ja pimeässä.

Tehotrio: C-vitamiini, A-vitamiini ja hyaluronihappo

Haluatko maksimaalisen vaikutuksen sekä ihon hehkuun, ikääntymisen merkkien vähentämiseen että ihon kosteutukseen? Yhdistä C-vitamiini kahden muun ainesosan kanssa, jotka tunnetaan todennetuista vaikutuksistaan: A-vitamiini, joka tunnetaan myös nimellä retinoli, ja hyaluronihappo, joka kosteuttaa ihoa. Käytä C-vitamiiniseerumia aamulla ja A-vitamiiniseerumia illalla. Hyaluronihappo kosteuttaa ihoa ja antaa sille täyteläisyyttä, joten voit käyttää sitä sekä aamulla että illalla. Aloita hyaluronihapposeerumilla ja käytä sitten A- tai C-vitamiiniseerumia ennen päivä- tai yövoidettasi.

Emilia Vuorisalmi

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Dr Love Emilia Vuorisalmi (@docemilia) jakama julkaisu

-Miksi kannattaa käyttää C-vitamiiniseerumia?

C-vitamiini tasoittaa tehokkaasti ihon sävyä ja ja antaa sille ihanaa hehkua.

-Mikä on puhdas C-vitamiini? 

Puhdas C-vitamiini on todella voimakas antioksidantti, se auttaa meitä taistelussa vapaita radikaaleita vastaan ja antaa iholle hienon hehkun.

-Jos on herkkä iho, voiko silti käyttää C-vitamiiniseerumia? 

C-vitamiini on yleensä todella hyvin siedetty tuote, mutta kuten kaikki uudet tuotteet, senkin käyttö on hyvä aloittaa asteittain eli esimerkiksi kerran viikossa.

-Milloin C-vitamiiniseerumia tulisi käyttää?

Sitä voi käyttää aamuin illoin, mutta oma ihon herkkyys ja -tyyppi huomioiden.

-Mikä on paras ihonhoitovinkkisi? 

Muista käyttää aurinkosuojaa joka päivä, ympäri vuoden. Itse asiassa C-vitamiini yhdistettynä aurinkosuojaan antaa lisätehoa auringolta suojautumiseen.

IG @lorealparis

FB @LorealParisSuomi

Kaupallinen yhteistyö L'Oréal Paris Revitalift