Kerttu Rissanen

Luonnon rauhaa Hotel Rantapuistossa

Fit Joogaviikonloppu järjestettiin ensimmäistä kertaa 20.–22.5.2022 luonnonkauniissa Hotel Rantapuistossa Helsingissä. Luvassa oli joogan lisäksi myös muunlaista treeniä sekä läsnäoloharjoituksia. Viikonlopun veti ryhmäliikuntaohjaaja ja joogaopettaja Kerttu Rissanen, joka sai kiitosta selkeästä ja innostavasta ohjaustyylistä.

Hotel Rantapuisto on valmistunut v. 1963 Pohjoismaiden Yhdyspankin (myöh. Suomen Yhdyspankin) koulutuskeskukseksi keskelle itä-helsinkiläistä luontoa ja merkittävää maisemakulttuuria. Arkkitehtipariskunta Ragnar Ypyä ja Martta Martikainen-Ypyä saivat inspiraatiota rakennuksen suunnitteluun Alvar Aallon arkkitehtuurista. Rationaalinen ja selkeälinjainen arkkitehtuuri muodostavat harmonisen kokonaisuuden yhdessä metsäisen ja kallioisen luonnon kanssa.

kuva: Hotel Rantapuisto
kuva: Hotel Rantapuisto

Joogaohjelmaan kuului voimistavaa ja ylävartaloa avaavaa Vinyasa Yogaa, rauhoittavaa Yin Joogaa  sekä aamujoogaa. Jooga- ja treenitilana toimi upea kellaritila, jossa oli oma rauha. Joogan vastapainoksi oli myös lihaskuntotreeniä, mikä ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi.

Viikonlopulle osui kaunis ja aurinkoinen sää ja osallistujat pääsivät nauttimaan myös luonnon rauhasta ja laineiden liplatuksesta. Treenin lisäksi ohjelmaan kuului läsnäoloharjoituksia mm. kävelymeditaation merkeissä.

Osallistujille jaettavasta lahjakassista löytyi A. Vogelin Echinacea Purutabletteja, jotka ovat oiva apu immuunijärjestelmän tukemiseen. Tabletit on valmistettu tuoreesta punahatusta ja ne sopivat koko perheelle. Makuna on appelsiini, joten nekin jotka vierastavat perinteisen Echinaforce-kaunopunahattu-uutteen makua, voivat kokeilla niitä. A.Vogelin perustaja on sveitsiläinen Alfred Vogel, joka oli luonnonlääketieteen edelläkävijä ja omisti koko elämänsä kasvilääkinnälle ja luonnonmukaisille hoitomenetelmille.

Palautetta osallistujilta:

”Todella hyvä! Fiilis on energinen, motivoitunut ja levollinen. Sai uutta inspoa omiin treeneihin ja ohjaajat oli mitä mahtavimmat.”

”Ihana viikonloppu, kiva tutustua uusiin ihmisiin.”

”Kiitos ihanasta viikonlopusta. Ilmapiiri oli rento ja oli hyvä olla. Kerttu erittäin hyvä ohjaaja. Selkeä, innostava, osaava. Jämäkkää ohjausta lempeästi.”

Kiitos kaikille osallistujille ja yhteistyökumppaneille!