Opas: hiusten värjäys kotona

Oletko valmis kokeilemaan uutta ilmettä hiuksillesi? Jos tiedät mitä olet tekemässä, voit värjätä hiuksesi helposti myös kotona. Tästä oppaasta löydät vinkit hiusten kotivärjäykseen.

Uusi hiusväri voi todella muuttaa ilmettä, mutta kampaamokäynti voi tulla nopeasti kalliiksi. Siksi voitkin ottaa asian omiin käsiisi.

Kotivärjäys saattaa mietityttää, mutta oikeiden vinkkien avulla saat helposti kauniin ja luonnollisen lopputuloksen. Prosessi on täysin vaaraton, ja se on itse asiassa paljon helpompaa kuin luulet. Säästät myös paljon, kun ei tarvitse käydä kampaajalla. Näppärää, eikö vain!

Tässä on sinulle täydellinen opas hiusten värjäämiseen kotona.

Opas: näin värjäät hiukset kotona

1. Päätä väri

Ensimmäinen askel on tietysti oikean hiusvärin valinta. Jos haluat värjätä hiuksesi kotona, on suositeltavaa valita omaa väriä lähellä oleva väri tai värjätä vain hiusten tyvet koko hiusten sijaan. Nyrkkisääntönä on, että hiusten väriä saa muuttaa vain kahdella sävyllä kerrallaan.

Muista huolehtia hiuksistasi. Jos hiuksesi ovat huonossa kunnossa, vaalentaminen ei ole suositeltavaa, koska se kuluttaa hiuksia. Sen sijaan voit värjätä tummemmaksi.

2. Valitse oikea sävy

 Jos värjäät hiuksesi itse, on hyödyllistä tietää oma ihonsävy. Jos ihosi on vaalea ja sävyltään ”kylmä”, sopivat sinulle hyvin myös kylmät hiusvärit. Jos ihosi sävy on lämmin, lämpimämpi hiusväri sopii sinulle parhaiten. Jos olet asiasta epävarma, L’Oréal Paris on tehnyt asian sinulle helpoksi kehittämällä Excellence Universal Nudes -hiusvärisarjan. Sieltä löydät kahdeksan sävyä, jotka on suunniteltu tasoittamaan kaikkia ihon sävyjä maailmassa, joten sinäkin löydät varmasti omasi. Hiusväripakkauksesta löytyy usein luku, joka voi olla esim. 5,3 tai 530. Numero 5 ilmaisee tällöin värisävyä – vaaleanruskea – kun taas pilkku tai sen jälkeinen numero ilmaisee sävyä. L’Oréal Parisin hiusvärisarjassa Excellence Universal Nudes ei käytetä pilkkuja, vaan sen sijaan pakkauksissa lukee esimerkiksi ”5U”. Hiusvärin U-vivahde on täydellinen sekoitus kylmiä ja lämpimiä sävyjä, joka on erityisesti kehitetty täydentämään kaikkia ihon sävyjä, jotta saat luonnollisen ja imartelevan värjäystuloksen. Sinun ei siis tarvitse pelätä, että valitsemasi hiussävy ei sovi sinulle. Hiusten värjäys kotona ei voisi olla helpompaa.

Excellence Universal Nudes

L’Oréal Parisin Excellence Universal Nudes -hiusvärivalikoimalla voit korostaa omaa täydellistä sävyäsi. U-vivahde on ainutlaatuinen sekoitus kylmiä ja lämpimiä sävyjä, jotka sopivat kaikkiin ihon sävyihin ja antavat luonnolliselta näyttävän värjäystuloksen. Hiusvärit on testattu yhteensä 117 eri ihosävyllä edustamaan maailman kaikkien ihosävyjen monimuotoisuutta. Tämä varmistaa, että sarjan kahdeksan eri sävyä sopivat jokaisen ihon ainutlaatuiseen pohjasävyyn. Hiusvärit ovat myös ammoniakittomia ja peittävät harmaita hiuksia jopa 100-prosenttisesti. Katso lisää täältä.

3. Levitä iholle vaseliinia tai hoitoainetta

Yksi asia, joka tekee hiusten värjäyksestä kotona hieman hermoja raastavaa, on pelko siitä, että hiusväri tahraa ihon ja kuljet päiväkausia tummat täplät otsassa. Hiusväritahroja voi olla vaikea välttää, mutta vaseliini on tässä todellinen pelastaja. Levitä hiusrajan ja korvien ympärille – ja muille hermostuttaville alueille– vaseliinia tai hoitoainetta ennen kuin aloitat hiusten värjäyksen. Näin vältät ihosi värjäytymisen. Muista myös käyttää suojahanskoja.

4. Noudata käyttöohjeita

Nyt olet valmis värjäykseen! On erittäin tärkeää, että noudatat tarkasti hiusvärin käyttöohjeita, sillä sieltä löydät kaiken tarvitsemasi tiedon. Näet sieltä sekä optimaaliset vaikutusajat – joista kannattaa ehdottomasti pitää kiinni – että oppaan hiusvärin levittämiseen riippuen siitä, värjäätkö juurikasvua vai koko hiusta.

 5. Levitä väri huolellisesti

 Jos haluat värjätä koko hiukset, levitä väriä tasaisesti ja hiero se huolellisesti hiuksiin. Aloita hiusten tyvestä ja jatka alaspäin kohti hiusten latvoja. Jos latvasi ovat hyvin kuivat tai vaaleat, voit jättää latvojen värjäämisen viimeiseen 10-15 minuuttiin, sillä latvat ottavat värin paremmin vastaan ​​kuin muut hiukset.

Jos haluat värjätä vain juurikasvua, jaa hiuksesi osiin. Käytä terävää kampaa tai harjan päätä jakaaksesi hiukset neljään osaan: jaa ensin hiukset kahtia otsasta niskaan ja tee sitten vielä toinen jako korvasta korvaan. Värjää yksi osio kerrallaan ja pidä muut hiukset pois tieltä esim. hiusklipsuilla, se helpottaa. Levitä väriä tarkasti askel askeleelta.

6. Pese huolellisesti 

Kun värjäys on ohi, on väri huuhdeltava pois ja siinä kannattaa olla perusteellinen, ettei t-paidastasi löydy myöhemmin väritahroja. Varmuuden vuoksi kannattaa ehkä silti käyttää vanhaa t-paitaa, joka saa tahriintua. Vältä hiusten pesemistä shampoolla, kun huuhtelet väriä pois, koska värjäystulos ei välttämättä kestä silloin yhtä hyvin. Jäikö ihollesi väriä, joka ei lähde, vaikka huuhtelet? Älä huoli – tässäkin tapauksessa vaseliini on ystäväsi hädän hetkellä. Hiero vähän vaseliinia tahraan, niin väritahra irtoaa.

7. Viimeistele uusi hiustyylisi

 Viimeistele hiuksesi lopuksi pakkauksessa olevalla ravitsevalla hiusnaamiolla. Se tekee hiuksista kiiltävät ja pehmeät ja auttaa säilyttämään värin viikosta toiseen.

 

 IG @lorealparis

FB @LorealParisSuomi

 

Kaupallinen yhteistyö L’Oréal Paris