Kuntosalijäsenyyden kilpailuttaminen kannattaa – vertailussa 5 suosituinta kuntosaliketjua

Kuntosalijäsenyyksien vertailu on kuluttajalle haastavaa. Selvitys paljasti, että kuntosalien kuukausimaksuissa on suuria hintaeroja. Lisäksi monessa ketjussa lisäpalveluista pitää maksaa ekstraa.

Kuntosalit ovat kasvattaneet suosiotaan merkittävästi arkisena liikuntamuotona ja moni kuntokeskus tarjoaakin pitkäaikaisia jäsenyyksiä asiakkailleen.

Vertailupalvelu Sortter kävi läpi viiden suosituimman kuntosalin kuukausihintoja sekä palvelutarjontaa. Moni lisäpalvelu kasvattaa kuukausimaksun hintaa eikä toistaiseksi voimassa olevasta jäsenyydestä pääse aina eroon kuukauden irtisanomisajalla.
 

EasyFit Elixia Fitness 24 Seven Forever Fressi
Kuntokeskusten lukumäärä
Suomessa
33 30 56 19 63

 

Jäsenyyden hinta (toistaiseksi voimassa oleva sopimus)* 29,90–49,90 €/kk 42,90–79,80 €/kk 19,90 €/kk 45–85 €/kk + vuosimaksu 40 € 49,90–69,90 €/ kk,

 

 

Liittymismaksu 29,90 € 0 € 24,90 € 0 € 29,00 €
Mahdollisuus ryhmä-
liikuntaan
Kyllä Kyllä Kyllä (sisältyy kk-hintaan) Kyllä Kyllä
Virtuaaliliikunta Kyllä (14,90 €/kk) Kyllä Kyllä Kyllä (6–12 €/kk) Kyllä (12,90 €/kk)
Lastenhoito Ei Kyllä (10 €/kk) Ei Kyllä (6 €/lapsi/ 4 vk) Kyllä (kanta-asiakkaille maksuton)
Irtisanomisaika 1 kk 1 kk

 

2 kk 1 kk 1 kk
Jäsenyyden voi tauottaa Kyllä (vaaditaan todistus) Kyllä (vaaditaan todistus) Kyllä (vaaditaan todistus) Kyllä
(10 €/
keskeytys)
Kyllä
Muuta Hintaan vaikuttaa treenaako yhdellä vai useammalla salilla. Kallein hinta sisältää täys-
jäsenyyden.
250 kunto-
keskusta Pohjois-
maissa.
Opiske-lijoille 20 % alennus.
Naisille omat treenitilat.

Kanta-asiakas-
ohjelma.

 

Paikkakunta vaikuttaa hinnoitte-
luun (Helsingissä ja PK-seudulla kalleinta, muualla Suomessa halvinta).
Hintaan vaikuttaa treenaako päivällä vai illalla. Lisäksi kallein hinta sisältää kaikki palvelut.

Laaja valikoima palveluita (mm. fysioterapia, kiro-praktiikka ja ravitsemus-ohjaus).

 

Taulukon tiedot on kerätty kuntosaliketjujen verkkosivuilta 29.4.2021.

* Hintoihin vaikuttaa mm. se, että kuuluuko jäsenyyteen pelkkä kuntosali vai myös ryhmäliikuntatunnit. Lisäksi osa kuntokeskuksista hinnoittelee jäsenyyden sijainnin mukaan, jolloin jäsenyys Helsingissä ja pk-seudulla on kalliimpaa kuin muualla Suomessa.

Kuntosaliketjujen kuukausihinnoissa on useiden kymmenien eurojen eroja. Moni kuntosaliketju perii myös aloitusmaksun tai vuosimaksun, joka lisää kustannuksia.

Jäsenyyden hinta muodostuu räätälöidyistä palvelupaketeista, jonka sisällön kuntoilija saa itse päättää omien tarpeidensa mukaan. Kuntoilija voi ottaa ainoastaan salijäsenyyden tai laajentaa sen kattamaan lisäksi ryhmäliikuntatunteja. Poikkeuksena Fitness 24 Seven, jonka kuukausimaksuun ryhmäliikuntatunnit sisältyvät.

Lisäksi kuntokeskuksen sijainti vaikutta jäsenyyden kuukausihintaan merkittävästi. Esimerkiksi Forever-kuntoklubi hinnoittelee kuukausimaksun sen mukaan, sijaitseeko sali Helsingissä, pk-seudulla vai muualla Suomessa. EasyFit perii korkeampaa kuukausihintaa, jos kuntoilija haluaa käyttää yhden salin lisäksi myös muita ketjun kuntosaleja.

Kuntosalijäsenyyden tauottaminen vaatii monissa ketjuissa joko lääkärintodistusta tai esimerkiksi muuta todistusta. Joustavuutta kuitenkin löytyy myös muutamista kuntoketjuista. Forever sallii tauotuksen 10 euron hintaan ja Fressin jäsenille jäsenyyden tauottaminen on täysin ilmaista.

Kilpailutus kannattaa aina – myös raha-asioissa

Kuntosalijäsenyys ei ole ainoa asia, mikä kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti. Jokainen hankinta, palvelu tai tuote on järkevää kilpailuttaa ennen ostopäätöksen tekemistä.

Erityisesti vakuudettomia lainoja, kuten kulutusluottoa tai joustoluottoa harkitessa, kilpailutus kannattaa tehdä ja vertailla luottotuotteen eroja. Vertailua helpottaa esimerkiksi lainavertailupalvelu, kuten kotimainen Sortter.

Sortter vertailee ilmaiseksi lainatuotteet kuluttajille jopa kymmeniltä pankeilta, ja järjestää tarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Näin voit vertailla helposti erilaisia lainatarjouksia keskenään.

Sortterin avulla vertailet myös sijoitussovelluksia, puhelinliittymiä sekä säästötilejä.

Tutustu Sortterin vertailupalveluun ja lähetä lainahakemus.

 

Kaupallinen yhteistyö Sortter Oy