Kotikuntosali tarjoaa liikunnan iloa joustavasti

Kotikuntosali on oivallinen ratkaisu kiireiselle liikkujalle, jonka elämäntilanne vaatii joustavia liikunnan mahdollisuuksia. Omaan kuntosaliin riittää yllättävän pieni tila, jos sen suunnittelee järkevästi.

Kotikuntosalin voi rakentaa periaatteessa kaikenkokoisiin koteihin. Muutamilla laitteilla pääsee jo hyvin alkuun ja ne maksavat helposti itsensä takaisin. Laitehankinnat ovat kuitenkin iso kertaluonteinen menoerä, joka voi säästöistä huolimatta laittaa talouden tiukille. Isot menot voi kuitenkin hajauttaa useammalle kuukaudelle lainan avulla. Verkosta saat lainaa helposti muutamalla klikkauksella, mutta lainanotto kannattaa tehdä harkitusti. Tässä lainavertailupalvelu on rahanarvoinen apuväline.

Kotikuntosalin hyödyt

Kotikuntosalin hyödyt ovat nopeus ja helppous, joten se sopii parhaiten kiireelliselle treenaajalle. Muuttunut elämäntilanne saattaa rajoittaa liikunnan mahdollisuuksia, jos treenipaikka sijaitsee kauempana. Kotikuntosaliin pääsee milloin tahansa, jolloin treenamista voi harrastaa itselleen sopivana hetkenä, eikä aikaa kulu kuntosalin ja kodin väliseen matkustamiseen.

Minimalistiseen kotikuntosaliin riittää suhteellisen maltillinen budjetti, mutta jos toteutus on vähänkään suurempi kannattaa suunnitteluun panostaa. Budjetti kannattaa miettiä huolella, jotta lainaa ei tarvitse yhtäkkiä nostaa lisää projektin ollessa jo päällä. Muista, että nopea laina voi olla yllättävän kallis, jos lainahakemus tehdään liian hätäisesti ilman lainavertailua ja muita taustaselvittelyjä.

Mitä omalla salilla halutaan tehdä?

Kotikuntosali ei vaadi valtavaa taloa, vaan se sopii pieniinkin neliömääriin. Tilankäyttö ja välineiden hankinnoilla on ratkaiseva merkitys. Kuntosalin suunnittelun voi aloittaa omilla toiveillaan, jossa pohditaan kuntosalin ominaisuuksia. Pohdi siis rauhassa, mitä haluat omalla salillasi tehdä. 

Voit käydä läpi eri vaihtoehtoja pohtimalla omia treenamistapojasi. Käytätkö laitteita vai suositko oman kehon painoa? Entä käyttäisikö salia myös muut perheenjäsenet, kuten oma puoliso tai varttuneemmat lapset? Näillä kysymyksillä pääsee jo hieman eteenpäin

Muista myös, että kotisalin ei tarvitse olla ainoa liikkumismuoto. Sen ensisijaisena tehtävänä voi olla arjen liikunnan tarjoaminen kiireessä. Monipuolista liikuntaa voi saada kotitreenaamisen lisäksi esimerkiksi kävely- ja pyöräilylenkeistä

Oikeat laitteet oikeaan tilaan

Jokaisesta kodista ei löydy ylimääräistä huonetta, johon kuntosalin voi rakentaa. Onneksi kuntosaliin riittää pienikin tila, mutta huolellinen suunnittelu on sitä tärkeämpää mitä pienempi tila on käytettävissä. 

Jos kodissa ei ole erillistä tilaa omalle treenipaikalle, kannattaa tarkastella kodin muita tiloja. Pystyisikö esimerkiksi olohuoneen nurkkaan asentamaan oman liikuntapisteen? Tai makuuhuoneeseen? Vai olisiko kellarissa, ullakossa tai kenties autotallissa tilaa kunnon ylläpitämiselle?

Myös liikuteltavat tai kokoontaitettavat laitteet auttavat, mikäli tilaa on rajallisesti. Silloin laitteet voidaan siirtää pois näkyvistä, silloin kun niitä ei käytetä. Kotikuntosalin laitteissa pieni onkin usein kaunista.

Kuntosalipaketit toimivat hyvinä kokonaisuuksina omalle kotisalille. Ne sisältävät laitteita, joilla pääsee nopeasti alkuun ja niitä voi saada suhteellisen edullisesti. Suosituimmat kuntosalipaketit sisältävät erilaisia laitteita, jotka voivat koostua esimerkiksi levytankosarjoista ja painonnostupenkistä. 

Kaupallinen yhteistyö Omalaina.fi