Hintojen nousu näkyy myös harrastusmaksuissa – Näin saat rahasi riittämään paremmin

Suurin osa työssäkäyvistä on kesälomansa viettänyt ja on aika keskittyä arjen rutiineihin. Tasaisen arjen aloittamista kuitenkin varjostaa hintojen nousu, joka näkyy muun muassa salimaksuissa, harrastemenoissa, ruuan kallistumisena sekä bensan ja sähkön hinnan nousuna. Ennusmerkit viittaavat siihen, ettei käännettä parempaan ole lähitulevaisuudessa odotettavissa, mikä saa monet kotitaloudet pohtimaan, miten rahat saa riittämään paremmin seuraavien kuukausien aikana.

Ensi talven aikana monet kotitaloudet joutuvat suunnittelemaan omaa rahankäyttöään tarkemmin kuin aikaisemmin. Pienellä ennakoinnilla sekä suunnitelmallisuudella saadaan usein paras lopputulos, mikä turvaa kotitalouksissa yllättävät menot sekä antaa turvaa niin sanotusti pahan päivän varalle.

Kilpailuta nykyiset lainasi uudelleen

Monella suomalaisella on jonkinlainen laina maksettavanaan. Kyseessä saattaa olla pikavippi, joustoluotto, kulutusluotto, osamaksu tai maksettavana saattaa olla lainaa useammalle eri lainantarjoajalle.

Jokaisesta erikseen otetusta lainasta joutuu maksamaan lainanhoitokulut ja korot, mikä kerryttää lainanhoitokustannuksia melkoisesti kuukautta kohden. Kilpailuttamalla lainat sekä hakemalla yhdistelylainaa voi kuukaudessa tuleva säästö olla yllättävän suuri. Jos lainanhoitokuluja pystyy esimerkiksi pienentämään 100 eurolla kuukautta kohden, riittävät palkkatulot jo huomattavasti paremmin.

Lainojen yhdistäminen onnistuu maksuttoman lainankilpailutus VertaaLainaa.fi -palvelun kautta. Palvelu kilpailuttaa lainan kymmenien pankkien ja rahoitusyhtiöiden kesken. Valmiit lainatarjoukset välitetään asiakkaalle vertailtavaksi jo saman päivän aikana hakemuksen lähettämisestä.

Luottokorttivelan kilpailuttaminen

Luottokortti on kätevä tapa maksaa erilaisia hankintoja. Jos velkaa ei maksa ensimmäisen laskun yhteydessä kokonaan pois, joutuu avoimena olevasta saldosta maksamaan joka kuukausi melko korkeaa korkoa. Luottokortin korko vaihtelee luottokortista riippuen 5 – 20 prosentin välillä, mikä saattaa monelle tulla yllätyksenä. Mikäli luottokorttivelka kasvaa eikä luottoa saa maksettua kokonaan pois, kerryttää se lainanhoitokuluja maksettavaksi joka kuukausi.

Luottokorttivelan voi kilpailuttaa uudelleen siinä, missä minkä tahansa muunkin lainan. Kannattaa esimerkiksi vertailla oman luottokorttivelan kustannuksia vastaavaan kulutusluottoon. Luottokorttivelan voi tarvittaessa vaihtaa edullisempaa kulutusluottoon, jonka korko on alkaen noin 4 prosenttia.

Kohtuullinen kuluttaminen

Kotitalouksilla menee eniten rahaa asumiskustannuksiin sekä ruokaan. Kilpailuttamalla vakuutukset ja puhelinliittymät voi kuluja saada jonkin verran pienemmäksi.

Liikkumiseen kannattaa myös kiinnittää huomiota, esimerkiksi julkisen liikenteen käyttö ja pyörällä ajo ovat huomattavasti edullisempi tapa liikkua kuin autolla ajo.

Ruokakuluihin menee perheen koosta riippuen myös huomattava summa rahaa viikoittain. Suunnittelemalla viikon ruokaostokset jo etukäteen ja valmistamalla itse mahdollisimman paljon ruokaa, pystyy perheen ruokamenoja pienentämään helposti kymmenien eurojen edestä. Työpaikan lounasruokailut kannattaa lisäksi korvata omilla eväillä.

Kaupallinen yhteistyö Vertaalainaa.fi