Energinen Fitin Hyvinvointiviikonloppu Hyvinkään Sveitsissä

Supersuosittu Fit Hyvinvointiviikonloppu tarjosi Monna Pursiaisen ja Laura Enrothin johdolla monipuolista treeniä ja hyvinvointiluentoja Hotel Sveitsissä Hyvinkäällä.

Fitin Hyvinvointiviikonloppu järjestettiin Hotel Sveitsissä Hyvinkäällä 25.-27.9. Viikonlopun ohjaajina toimivat hyvinvointivaikuttajat Monna Pursiainen ja Laura Enroth. Taitava ja energinen kaksikko piti huolta viikonlopun monipuolisesta liikuntatarjonnasta ja rennosta tunnelmasta.

Perjantai-iltapäivällä alkaneen Hyvinvointiviikonlopun avasi Fit-lehden päätoimittaja Päivi Ekola. Samalla esiteltiin ohjaajat, käytiin läpi tuleva ohjelma ja turvallisuuskäytännöt. Luennoilla käytettiin aina kasvomaskeja ja käsihygieniasta huolehdittiin.

Ennen varsinaisen ohjelman alkamaista osallistujille jaettiin Finlaysonin kassit, joista löytyi kaikkea hyödyllistä: Finlaysonin kertakäyttöisiä kasvomaskeja,  A.Vogelin Molkosan Fruit -juomaa, Biozellin Heat Protection spray, Promour by Leader -uutuuspatukoita, Alkon pirskahteleva Välivesi ja Acon Body Cream Rich -vartalovoide sekä tietysti Fit-lehti ja pieni käsidesi.

Fit Hyvinvointiviikonlopun osallistujille jaettiin lahjakassit.

Fit Hyvinvointiviikonloppu tarjosi monipuolista liikuntaa

Fit Hyvinvointiviikonloppu
Upea luonto ja kaunis sää mahdollistivat ulkona treenaamisen.

Hyvinkäällä sijaitseva Hotel Sveitsi on keskellä luonnonkaunista harjumaisemaa, ja jo luonto tarjoaa monenlaisia liikuntamahdollisuuksia. Kun vielä kaunis syyssää suosi liikkujia, Fitin Hyvinvointiviikonlopun treenit järjestettiinkin muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ulkona. Ulkona vedettiin muun muassa monipuolisia kehonpainotreenejä, tiukkoja porrasvetoja, juoksukoulu ja kehonhuoltoa mäntyjen keskellä.

Lauran vetämässä juoksukoulussa käytiin läpi lyhyt lämmittelyrutiini ennen lenkille lähtöä. Laura opasti, kuinka lämmitellään juoksun kannalta olennaiset lihakset. Kun lenkille lähtiessä lihakset ovat valmiina vastaanottamaan harjoitus, voidaan helpommin välttyä juoksijan kivuilta ja vammoilta.

Pienryhmät hioivat myös juoksutekniikkaa, jonka avulla pyrittiin sisäistämään, mihin asioihin juoksuasennossa kannattaa kiinnittää huomiota, jotta juoksu on taloudellista sekä mukavaa. Huomiota sai kokonaisvaltainen juoksuasento aina varpaista pään asentoon saakka. Lisäksi keskityttiin erityisesti juoksuvauhtiin sekä askelpituuteen.

Monnan spinning yllätti

Lauantain viimeisenä treeninä oli odotettu spinning. Sitä odotti niin ohjaaja itse, kuin osallistujatkin. Monnan vetämä spinning oli osa puolentoistatunnin treeniä, joka koostui kolmesta eri setistä. Pienryhmäläiset tekivät Lauran johdolla 30 minuutin kehonpainotreenin hotellin sisäterassilla, 30 minuutin omatoimisen kiertoharjoittelun kuntosalilla ja 30 minuutin ohjatun sisäpyöräilyn.

Spinningissä vedettiin ensimmäinen kappale rauhallisemmin ja lihaksia lämmitellen. Sen aikana totuteltiin pyörään ja haettiin hyvää tuntumaa polkemiseen.

Ensimmäisen kappaleen jälkeen lähdettiinkin sitten tykittämään! Oli muun muassa ylämäkeä, kiihdytystä maksimivauhtiin ja seisaaltaan polkemista. Lopuksi tehtiin vielä pieni haaste, poljettiin taaksepäin ja noustiin seisomaan. Ensin irrotettiin toinen käsi tangolta ja lopuksi yritettiin pysyä ilman käsiä pyörän päällä polkien taaksepäin. Tämä oli hauska, vaikka olikin haastava lopetus huikealle spinningille.

Inspiroivia hyvinvointiluentoja

Treenien lisäksi Fitin Hyvinvointiviikonlopun ohjelmassa oli monipuolisia hyvinvointiluentoja. Monnan ja Lauran lisäksi esityksen tuottivat yhteistyökumppanit Leader ja ShockAbsorber. Leaderin hyvinvointiluennon veti hyvinvointivalmentaja Kipa Tiivola. Hänen innostava puheenvuoronsa käsitteli rohkeutta sekä mielen ja itstunnon kehittämistä.

Leaderin puheenvuoron aikana kuultiin Kipa Tiivolan luento aiheesta Rohkeasti minä – kehitä mieltäsi, kehitä itsetuntoasi.

Lauantaina kuultiin myös sporttiliiveistään tunnetun ShockAbsorberin opastava luento rinnoista ja liikunnasta, siitä kuinka tärkeää rintojen hyvinvoinnin kannalta on valita sopivat ja riittävän tukevat liivit urheiluun. Lisäksi osallistujat saivat opastusta ja mahdollisuuden sovittaa erilaisia liivejä ja huomata käytännössä, mistä on kyse. Tilaisuuden lopuksi osallistujat saivat mukaansa oikean kokoiset liivit, jotka pääsivät testiin lppupäivän treeneissä.

ShockAbsorberin luennolla puhuttiin rintojen hyvinvoinnista.

Hyvää ruokaa ja kauniita unia

Jokaiseen ruokailuun kuului monipuolisesti kasviksia.

Kun treenataan kovaa, on syömisen oltava tasapainossa. Hotel Sveitsin ruoka maistui ja oli monipuolista, sillä jokaiseen ruokailuun kuului muun muassa runsaasti kasviksia ja erilaisia proteiinin lähteitä. Ruokailut kruunasi ihanat jälkiruoat.

Fit Hyvinvointiviikonloppu -pakettiin kuuluivat aamiainen, lounas ja illallinen. Illallinen tarjoiltiin hotellin entiseen yökerhoon remontoidussa Karhunpesä-ravintolassa, jonka muodonmuutos on huikea. Näin myös varmistettiin suositellut turvavälit.

Moni Fit Hyvinvointiviikonlopun osallistuja kertoi, että sunnuntaina kotiin palatessa olo oli rentoutunut ja energinen. Vaikka kroppa oli treeneistä väsynyt, mieli oli virkeä. Hotellin huoneissa onkin panostettu nukkumisergonomiaan; sängyt ovat mukavat, tyynyt hyviä ja hillitty sisustus luo harmonisen tunnelman.

Huoneissa oli mukava nukkua Fit Hyvinvointiviikonlopun ajan.

Mahtavasta palautteesta innostuneina tulemme järjestämään lisää viikonlopunmittaisia treenipainotteisia minilomia! Seuraa Fit-lehteä Instagramissa ja Facebokissa, niin pysyt kärryillä tapahtumista.

 

 

Kuvat Monna Pursiainen, Laura Enroth ja Hotel Sveitsi