Vertailussa 8 aktiivisuusranneketta – katso mikä on paras sinulle

Aktiivisuusranneke voi olla leppoisa tsemppari, tiukka valmentaja tai pikkutarkka tilastonikkari. Valitse oikea.

Tämä aktiivisuusranneke on sinulle, joka haluat seurata päivittäistä aktiivisuuttasi

Fitbit Flex 2, 90 e, riipus 80 e

Kenelle: Hyötyliikkujalle tai uimarille, joka haluaa seurata, kuinka paljon liikkuu.

Kokemus: Pieni ja simppeli laite kulkee huomaamatta ranteessa. Koska rannekkeessa ei ole näyttöä, tarkemmat aktiivisuustietonsa joutuu syynäämaan puhelimen sovelluksesta. Vilkkuvat värivalot paljastavat, missä kohtaa päivän askeltavoitteessa suunnilleen mennään, ja ilmoittavat saapuneista viesteistä tai puheluista. Sopii hyvin uimarille, sillä laite ranteessa voi myös pulikoida. Allastreeni pitää vain muistaa erikseen aktivoida puhelimesta. Mikäli rannekkeen kuminen kuori ei miellytä, mittarin voi kätkeä kätevästi hienostuneen kaula- tai rannekorun sisään. Ei mittaa sykettä.

Tämä aktiivisuusranneke on sinulle, joka arvostat rannekkeen ulkonäköä

Huawei TalkBand B2, 139 e

Kenelle: Rannekkeen ulkonäköä arvostavalle. Tyylikkään nahkahihnan ja kultaisen värityksen ansiosta laite ei näytä aktiivisuusmittarilta kuten kumirannekkeiset kollegansa, vaan sopii käteen myös edustuslounaille.

Kokemus: Laite muistuttaa tavallista rannekelloa, mutta toimii kuin aktiivisuusmittari. Sen erikoisuus on irroitettavan näytön alle kätkeytyvä hands free -laite, jolla voi puhua puheluita. Hauska ominaisuus on niin ikään unen syvyyttä mittaava herätyskello, joka herättää värisemällä kevyimmän unen vaiheessa. Miinusta heijastavasta metallinäytöstä, josta on vaikea saada selvää auringonpaisteella. Nahkaranneke on vaikeampi puhdistaa hikireenin jälkeen kuin pestävät muovirannekkeet. Laite ei mittaa sykettä.

Tämä aktiivisuusranneke on sinulle, joka haluat luotettavan treenikaverin

 

Garmin Vívosmart HR, 128 e

Kenelle: Luotettavaa ja täsmällistä treenikaveria hakevalle.

Kokemus: Melko tavanomaisen muotoilunsa ansiosta laite ei vedä katseita puoleensa mutta toimii moitteettomasti. Ranneke on mukavan taipuisa ja istuu hyvin. Sovellus kerää näppärästi yhteen oleellisen tiedon treeneistä ja tarjoaa mahdollisuuden kilpailla muita Garmin-käyttäjiä vastaan viikon askelhaasteissa. Kosketusnäytöllinen mittari kannustaa jatkuvasti vähän parempiin tuloksiin. Se seuraa päivittäisiä askelmääriä ja määrittää niiden perusteella uuden tavoitteen. Akku kestää yhdellä latauksella jopa viikon. Rannekkeen oheen voi ostaa actionkameran, jota ohjataan kellon näytöltä.

Tämä aktiivisuusranneke on sinulle, joka et haluat olla riippuvainen puhelimesta

Polar M200, 149 e

Kenelle: Juoksijan vedenpitävä luottokello. Integroidun GPS:n ansiosta lenkille voi lähteä ilman puhelintakin, ja treenin tiedot tallentuvat.

Kokemus: Mutkaton ja helppokäyttöinen treenikello. Olipa tavoite 10 kilsan juoksutapahtuma tai puolimaraton, laite suunnittelee yksilöllisen harjoitusohjelman ja asettaa viikon varrelle sopivia treenejä. Kehittymistään voi seurata omiin lenkkeihinsä perustuvan juoksuindeksin avulla. Nopeuttaan voi myös verrata vaikkapa maratonin maailmanennätykseen ja katsoa, mikä olisi oma tulos Cooperin-testissä. Kukin treeni pitää tosin muistaa erikseen laittaa päälle, sillä muuten kello ei tunnista lajia.

 

Tämä aktiivisuusranneke on sinulle, joka haluat tietää kaiken treeneistäsi

Suunto Spartan Sport Wrist HR, 499 e

Kenelle: Aktiiviselle liikkujalle, joka kaipaa yksityiskohtaista tietoa treeneistään ja lisäbuustia harjoitteluunsa.

Kokemus: Pinkki urheilukello on hauska sekoitus maskuliinista estetiikkaa ja naisellista värimaailmaa. Se pystyy mittaamaan mitä erilaisemmat treenit laskettelusta triathloniin ja laskee myös treeniin ja aktiivisuuteen perustuvan henkilökohtaisen palautusajan. Sympaattisinta on, että laite tiedustelee aina treenin jälkeen mielialaa hymynaamalla. Plussaa kompassista ja silmänräpäyksessä latautuvista lämpökartoista, joista näkee muiden Suunto-käyttäjien suosimat reitit kussakin lajissa.

 

Tämä aktiivisuusranneke on sinulle, joka haluat myös viihdykettä

Samsung Gear Fit2, 190 e

Kenelle: Rennolle ja sosiaalisesti aktiiviselle treenaajalle, joka haluaa saada kaiken irti kellostaan.

Kokemus: Älykello on kuin moderni viihdekeskus, joka takaa, että treenien parissa viihtyy. Laite ei tyydy näyttämään pelkästään puhelimeen saapuneita ilmoituksia ja viestejä, vaan niihin pystyy myös vastaamaan valmiilla viesteillä. Rannekkeessa on runsaasti muistia musiikille, ja sen voi yhdistää suoraan Spotifyhin. Lisäksi siihen saa kytkettyä erilliset bluetooth-kuulokkeet. Suurikokoinen kosketusnäyttö on kirkas ja vedenpitävä, joten lenkkinsä voi juosta säällä kuin säällä. Salilla ranneke tunnistaa vähän yllättäenkin yksittäiset liikkeet, kuten x-hypyt ja istumaannousut, mutta yleisempi kuntosalitreeni jää uupumaan.

Tämä aktiivisuusranneke on sinulle, joka haluat haastetta treeniin

Fitbit Blaze, 200 e

Kenelle: Leikkimieliselle treenaajalle, joka innostuu sosiaalisista haasteista ja valmiista treeneistä.

Kokemus: Samaan aikaan yksinkertainen ja yllätyksellinen. Laitteen iso ja selkeä värinäyttö on ehdottomasti aktiivisuusrannekkeiden aatelia. Esteettisen ulkokuoren taakse kätkeytyy iso kasa hauskoja ominaisuuksia. Fitbitin kännykkäsovelluksessa voi kilpailla kavereidensa kanssa viikon askelkuninkuudesta, katsoa kävelylenkkinsä ajan kuvia kuuluisista nähtävyyksistä, kuten kalifornialaisesta kansallispuistosta, tai treenata valmiiden jumppavideoiden tahdissa. Ranneke sopii hyvin myös keventäjälle, sillä syömisensä ja juomisensa voi merkata sovellukseen ja verrata niitä päivän kokonaiskulutukseensa.

Tämä aktiivisuusranneke on sinulle, joka haluat vain yhden laitteen

Polar M600, 280 e

Kenelle: Vedenkestävä älylaite sille, joka haluaa yhden kellon kaikkiin tarkoituksiin.

Kokemus: Millainen treenisää tänään on? Mikä on nopein reitti hallille? Älykello on kuin henkilökohtainen sihteeri, joka etsii vastauksen kaikkiin kysymyksiin. Jos haluaa olla treenin aikanakin tavoitettavissa ja perillä maailman tapahtumista, tämä kello ranteessa se onnistuu. Laitteesta voi lukea puhelimeensa tulevat viestit ja vastata niihin, kurkkia kalenteritapahtumiaan sekä käyttää lempiapsejaan. Siihen pystyy myös tallentamaan inspiroivimmat treenibiisinsä, jolloin soittimen voi jättää kotiin. Kello seuraa niin ikään harjoituskuormitusta ja palautumista sekä kertoo, miten mikäkin treeni vaikuttaa kehoon. Kädessä se on aika kolho ja massiivinen.

 

Huomioi tämä: näin saat luotettavia tuloksia aktiivisuusrannekkella

1. Kiinnitä ranneke napakasti käteen heti ranneluun yläpuolelle. Sopiva kohta saattaa olla vähän ylempänä kuin rannekellon paikka.

2. Aseta ranneke suoraan iholle. Kellon ja ihon väliin ei saa jäädä ohuttakaan vaatetta.

3. Määrittele asetuksissa, oletko oikea- vai vasenkätinen. Jos kätisyys on väärin, mittari saattaa laskea herkemmin pelkät kädenheilautukset askeleiksi.

4. Verryttele muutaman minuutin ajan ennen treeniä. Tulos on luotettavampi, kun syke on jo ehtinyt nousta hieman.

Lue myös:

Näin löydät itsellesi parhaan aktiivisuusrannekkeen

Valehteleeko sykemittari?

Testaa maksimisykkeesi