Tuija Pehkonen juoksi alkuvuodesta Austraalian helteessä.

Tuija Pehkonen: Näin juoksu onnistuu lomallakin

Juoksun ei tarvitse tyssätä lomamatkaan. Tuija Pehkonen, Elina Hovinen ja Maija Lukkari-Nyman kertovat, kuinka he juoksevat lomalla.

Juoksu on ihana osa lomamatkaa, tapahtuu se sitten auringonnousun autioilla rannoilla tai suurkaupungin kuumalla asfaltilla. Matkakohteesta saa enemmän irti, kun siellä juoksee. Varsinkin aamulenkki antaa lomakohteen hetkeksi kuin omaan käyttöön.

Tuija Pehkonen, Endorfiinikoukussa-blogia kirjoitava Elina Hovinen ja Maija maailma -bloggaaja Maija Lukkari-Nyman kertovat parhaat juoksuun liittyvät lomamuistonsa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Juoksuvinkit lomamatkalle

Juontaja-toimittaja Tuija Pehkonen

Tuija Pehkonen juoksi alkuvuodesta Austraalian helteessä.

Juoksureissu minun makuuni: ”Vietin alkuvuodesta viisi viikkoa Australiassa. Lenkkeilin helteissä siellä täällä: Juoksin Melbournen puistossa ja Sydneyssä rantaa vierustavia teitä. Ensimmäisellä lenkilläni Sydneyn Royal Botanic Gardenissa vain hymyilin sille, että olin elämässä unelmaani, kun olin itsekseni Ausseissa. Vieressä siinsi Sydneyn opperatalo. Mikä lenkki!”

Vinkkini: ”Australiassa oli yli 30 asteen helle. Jo puolen tunnin juoksu sai kropan piippuun, ja vesipulloa oli aina pidettävä mukana. Tuollaisessa säässä kannattaa painella menemään lippis päässä, ilman sitä saa auringonpistoksen.”

Elina Hovinen, opiskelija ja Endorfiinikoukussa-bloggaaja

Endorfiinikoukussa-blogia kirjoittava Elina ehtii juosten nähdä kaupunkilomalla enemmän kuin kävellen.

Juoksureissu minun makuuni: ”Suurkaupungista saa valtavasti irti, kun juoksee. Ehtii nähdä enemmän kuin kävellen ja jalassa on mukavat kengät, toisin kuin silloin, kun lähdetään katselemaan nähtävyyksiä vähän paremmin pukeutuneena. Esimerkiksi Pariisin olen ottanut haltuun juoksemalla kauempana sijaitsevan hotellin ja keskustan väliä. Suurkaupungissa juokseminen on vapauttavaa: on ihana ajatella, että minulla on vapaus painella menemään missä vain.”

Vinkkini: ”Ota mukaan vyölaukku, johon saat kännykän – turvallisuuden takia – ja luottokortin, jotta saat ostettua vettä tai vaikka evästä, jos matka venyy.”

Maija Lukkari-Nyman, sisustussuunnittelija ja Maijan maailma -bloggaaja

Maija Lukkari-Nyman satsaa satsaa lenkkareihin, jotka eivät paina paljon.

Juoksureissu minun makuuni: ”Olen pitänyt juoksemisesta esimerkiksi Barcelonan kaduilla. Joskus ajattelin, että matkalla ei tarvitse juosta, koska olen lomalla. Sitten huomasin, että kaipaan kyllä lomallakin juoksun tuomaa freesiä oloa. Reissussahan tulee usein syötyä tavallista enemmän ja paremmin, joten urheilu tasapainottaa oloa. Juoksemalla myös pääsee kiinni kaupungin arkeen, sillä lenkillä en ole turisti vaan ihminen tekemässä arkipäiväistä asiaa, jota paikallisetkin tekevät.”

Vinkkini: ”Jos haluat matkustaa kevyesti, jopa pelkillä käsimatkatavaroilla, satsaa lenkkareihin, jotka menevät pieneen tilaan eivätkä paina paljon. Minulla on Adidaksen UltraBoostit.”

Lue myös:

Juoksun hurma vei – näin juoksemiseen voi rakastua

Tunnista juoksijatyyppisi ja lenkkeile sujuvammin

Parhaat vinkit rentouttavaan ja palauttavaan lomaan

Teksti Susanna Lehmuskoski
Kuvat kotialbumi Fotolia