Testasimme kahdeksat syksyn juoksukengät

Testasimme uusimmat juoksukengät. Valikoimissa on sopiva vaihtoehto pitkän matkan juoksijalle, vitosen lenkkeilijälle ja jopa polvivaivaiselle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

PITKILLE MATKOILLE

 

HOKA ONE ONE Clayton 2, 160 e

Älä säikähdä paksua pohjaa – näissä lenkkareissa on asennetta! ”Maksimalistikenkien” idea on erinomaisessa vaimennuksessa. Ne suojelevat jalkoja töyssyiltä ja tärähdyksiltä, vaikka rakastaisit urbaanissa asfalttiviidakossa viilettämistä ja jolkottaisit satoja kilometrejä vuodessa. Raskaannäköisestä ulkokuoresta huolimatta jalkineet ovat hämmästyttävän kevyet ja sopivat myös niille, joiden jalat eivät kestä tavislenkkareilla juoksemista.

Askeltyyppi neutraali

NAUTISKELIJALLE

 

Adidas Ultra Boost X, 199 e

Nämä lenkkarit sujahtavat jalkaan kuin sukat ja tuntuvat niin pehmeiltä ja mukavilta, ettei muita kenkiä tahtoisi enää käyttääkään. Kova asfalttikaan ei polttele juostessa jalkapohjissa, vaan askel rullaa kevyesti ja vaivattomasti. Kengän kelluvan ja keskeltä avoimen holvikaaren ansiosta jalka pääsee liikkumaan vapaasti jalkineessa. Pohja on suunniteltu yhdessä autonrengasvalmistajan kanssa, joten pito on taattu kosteallakin kelillä. Tyylikkään ulkonäön ansiosta Ultraboostit jalassa kehtaa suunnata toimistollekin.

Askeltyyppi neutraali

PALJASJALKAKOKEILUIHIN

 

Merrell Bare Access Flex, 110 e

Jos paljasjalkakengät kutkuttavat, aloita tästä mallista! Tossuissa on kunnon pohja, ja ne ovat selvästi kenkämäisemmat kuin monet muut ”minimalistikengät”. Tuntuma alustaan on silti ihan toista kuin tavallisissa lenkkareissa. Näillä kengillä otat kivistä ja muhkuroista mittaa ja saat erinomaisen jalkapohjakäsittelyn. Juoksu tuntuu luonnolliselta, ja mielen valtaa uudenlainen vapauden tunne. Kengät sopivat kokeneelle juoksijalle, jonka tekniikka on kunnossa ja jonka jalat ovat tottuneet rasitukseen.

Askeltyyppi neutraali

TUKEA KAIPAAVALLE

 

Asics GEL-DS Trainer 22, 179 e

Jämäkkyydestään tunnetut Asicsit eivät ole koskaan olleet näin kevyet. Siitä huolimatta tuesta ei ole tingitty tässäkään mallissa. Nämä kengät jalassa nilkat eivät takuulla vispaa puolelta toiselle. Juoksutuntuma on muutenkin vakaa, ja lenkkareilla uskaltaa pinkaista vaihtelevaankin maastoon. Vaikka kengät tuntuvat verrattain kovilta, ne ovat niin kimmoisat, että askel nousee vaivattomasti tienpinnasta. Sopivat myös lievästä pronaatio-ongelmasta kärsivälle askeltajalle.

Askeltyyppi kevyttä pronaatiotukea kaipaava tai neutraali

TYYLITIETOISELLE

 

Puma Ignite Netfit Wn’s, 140 e

Juoksumuodin uusimpia villityksiä edustavat katu-uskottavat kengät, joiden hyvyys ei jää pelkän ulkokuoren varaan. Tossujen erikoisuus on kylkiin asti ulottuva nauhoitus, jonka ansiosta ne voi sitoa monella eri tavalla. Tarvitsitpa sitten leveämmän tai kapeamman mitoituksen, kevyempää tai vahvempaa tukea, näillä lenkkareilla se onnistuu. Kengät myös mukautuvat helposti vaihteleviin treeneihin. Hengittävä ja hygieeninen päällinen pitää varpaat kuivina hiestä pidemmilläkin lenkeillä.

Askeltyyppi neutraali

POLVIVAIVAISELLEKIN

 

On-Running Cloudflow, 149 e

Hauskannäköiset lenkkarit tekevät vaikutuksen heti ensi metreillä. Kenkien pohjiin kiinnitetyt nystyrämäiset tyynyt tuntuvat kuin pieniltä vietereiltä jaloissa. Ne vaimentavat askelta alas tullessa vain tarvittaessa ja tekevät siitä räjähtävän ja rullaavan. Juoksu kulkee mukavan vaivattomasti. Ulkopinnaltaan kengät ovat ohutta mutta kestävänoloista materiaalia. Kevyt sadekaan ei pääse heti kastelemaan varpaita. Hyvän pohjan ansiosta lenkkarit ovat passelit myös polvi- ja selkävaivaiselle.

Askeltyyppi neutraali

MUKAVUUDENHALUISELLE

 

Mizuno Wave Sky, 179 e

Kun lenkkarit sujauttaa jalkaansa, huomio kiinnittyy ensimmäiseksi niiden pehmeyteen. Ylellisistä pehmusteista huolimatta kengät eivät ole tippaakaan kömpelöt, vaan niillä kipittää pehmeästi kuin kissa. Ikävät rakot ja painaumat eivät pääse liioin yllättämään, vaikka lenkkinsä vetelisi paljain jaloin. Kengät ovat myös mukavan joustavat ja tarjoavat tukea vain siellä, missä sitä tarvitaan. Hyvännäköinen, muttei liian säkenöivä ulkokuori.

Askeltyyppi neutraali

TRIATHLONILLE

 

New Balance FuelCore Sonic, 139 e

Kevyet ja nopeat kengät, jotka sopivat erityisesti pehmeällä alustalla lenkkeilyyn. Tossujen juju on näppärä ja moderni kiristyssysteemi. Helppokäyttöinen rulla takaa, että lenkkarit ovat joka puolelta yhtä napakasti kiinni mutta eivät silti purista. Juoksuaan ei joudu keskeyttämään nauhojen aukeamisen takia. Kengät käyvät erinomaisesti vaikka triathlonille, sillä ne saa vaihdettua nopeasti jalkaan. Lesti on miellyttävän tilava, ja malli istuu hyvin etenkin leveään jalkaan.

Askeltyyppi neutraali

Lue myös:

Miksi kaikki hurahtivat yhtäkkiä juoksuun?

Juoksija, opettele oikea hengitystekniikka!

Näin löydät hyvät juoksulenkkarit