Tavoitteena tiimalasimuodot? Treenaa näin!

Jos tavoittelet tiimalasivartaloa, keskity näihin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Huomioi hartiat

Olkapäissä sijaitsevat hartialihakset ja erityisesti niiden sivulohkot vaikuttavat hartialinjan leveyteen ja muotoon. Pieni lisä hartialihaksen muotoihin saa vyötärösi oitis näyttämään kapeammalta.

Satsaa selkään

Leveä selkälihas sijaitsee ylävartalon sivuilla kainaloiden alla. Sen treenaaminen tuo ylävartaloosi ripauksen v-muotoa. Yhdessä hartialihasten kanssa se saa vyötärösi näyttämään kapeammalta kuin se oikeasti onkaan.

Kiinteytä keskivartaloa

Kapea uuma on tiimalasivartalon a ja o. Vyötäröä kiinteytetään usein raskailla painoilla tehtävillä sivutaivutusliikkeillä. Nämä liikkeet saattavat kuitenkin jopa leventää lantiota. Kyljessä sijaitsevan nelikulmaisen lannelihaksen ja vinojen vatsalihasten kova nuijiminen kasvattaa lihaksia, jolloin vyötärönympärys saattaa hieman kasvaa.

Muotoa lantioon

Lantion seutua kannattaa muokata oman kehon mallin mukaan. Jos lantiosi on luonnostaan leveä, sinun kannattaa tehdä etupäässä takareisiä ja pakaroita treenaavia liikkeitä, jolloin reidet ja lantio eivät juuri kasva etusuunnassa. Jos taas lantiosi on hyvin kapea ja kaipaat hieman lisää leveyttä, saat oikeanlaisella treenillä molemmille puolille lantiota puoli senttiä lisää. Kun sen yhdistää kapeampaan vyötäröön ja hieman leveämpiin hartioihin, vartalon muotosi tulee optimaalisesti esiin.