Parasta street workoutissa on se, kun kroppa lentää ilmassa ja päätyy ihan eri paikkaan kuin mistä on lähtenyt, ajattelee Bea Siuro.

Street workout -harrastaja: ”Pääsen pelon yli, kun pyydän kaverit apuun”

Street workout on tehnyt Bea Siuron, 22, elämänasenteesta positiivisen. Kun maailma katselee valoisasti, mokatkaan eivät harmita.

Street workout on kehonpainoharjoittelua, jonka liikkeisiin kuuluu esimerkiksi erilaisia leuanvetoja ja punnerruksia, voltteja ja muuta rekkitangolla killumista. Osuin sattumalta paikalle, kun konkarit esittelivät lajia puistossa ja sytyin heti. Olen taustaltani tankotanssija, joten pääsin hommaan nopeasti kiinni.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Street work out kasvattaa voimaa

Laji vaatii yläkropan voimaa ja kehonhallintaa. Kaikilla harrastajilla on muhkeat käsivarret ja hartiat, ja minullekin on tullut  valtavasti lisää voimaa yläkroppaan. Myös ketteryydestä on apua, kun itseään pitää heilutella tangolla. Venyttelyä ei saa unohtaa, muuten tässä saa itsensä ihan tukkoon.

Treenatessa muksahduksiaei voi välttää ja vähän joka paikassa on aina mustelmia. Ulkona tangolta ei kuitenkaan oikein saa tippua, kun alla on vain kova maa. Kun opettelen jotain uutta, aloitan hallilla, jossa on tangon alla patja. En ole onneksi loukkaantunut vakavasti – joskus olen satuttanut toisen käteni, mutta sitten olen vain treenannut vaikka yhden käden punnerruksia. 

Bea Siuro street workoutista: ”Olen oppinut, etten ole periksiantaja.”

Uuden opettelu pelottaa

Harjoittelen suunnilleen neljä kertaa viikossa. Laji on tosi rento, sillä valmentajia ei ole eikä oikeastaan edes virallisia liikkeitä, jotka kaikkien pitäisi osata. Opin uudet liikkeet aina muilta harrastajilta. Parhaiten kehityn, kun kuvaan omia liikkeitä videolle. Kun suorituksia katsoo ajatuksella läpi, liikkeet asettuvat alitajuntaisesti oikein.

 Vaikeinta street workoutissa on, että monet liikkeet ovat aluksi aika pelottavia. Uutta liikettä harjoitellessa pelottaa kaikki: että loukkaan, tipun, epäonnistun. Jos liikettä ei hallitse, kolahdus voi olla millainen vain. Pääsen tunteen yli, kun pyydän vaikka kaverit ottamaan vastaan ja vain sysään itseni liikkeelle. Kaikista hienoin juttu tässä lajissa on porukan tuki.

Toisaalta uuden opettelu antaa myös siisteimmät kokemukset. Kun opin vaikka takaperinvoltin alas tangolta, tunne oli ihan paras. Kaikki tulivat heittämään yläfemmat ja tuntui niin hyvältä, että olisin voinut hymyillä vaikka viikon.

Street workout – hyvän mielen juttu

Treeni on muuttanut minua monella tapaa. Olen oppinut, etten ole periksiantaja. Kun vain tarpeeksi yritän, selviydyn kaikesta. Olen myös saanut positiivisemman asenteen elämään ylipäätään: pyrin parhaaseen, mutta myös virheille on tilaa. En enää suostu ajattelemaan negatiivisesti.

Kisoissa haluan onnistua, mutta en aseta itselleni paineita. Enhän tee tätä työkseni, vaan street workout on minulle hyvän mielen juttu. Jos mokaan, ei se tunnu oikeastaan miltään. Ajattelen vain, että ensi kerralla menee paremmin. Tavoitteeni on olla oma paras itseni – mutta ei se sitä poissulje, ettenkö voisi olla myös vaikka Suomen mestari.

Lue myös:

Twerkkauksen Suomen mestari: ”Lajissa on boss lady -asennetta”

Vikeltäjä ei pelkää putoamista

Teksti Miia Vähähyyppä