Sitkeä pieni vyölaukku alavatsassa eli himo­treenaajan vatsa

Treenaat kovaa, ehkä jopa päivittäin. Kuntosalilla et anna itsellesi armoa ja käyt vain kovatehoisissa jumpissa. Rääkistä huolimatta keskivartalo ei kiinteydy.
Hassua kyllä, mutta juuri treenirääkki saattaa olla syynä. Kehosi voi olla lievässä ylirasitustilassa, ja silloin on vaikea syödä järkevästi. Ylirasitus saattaa vaikuttaa myös rasva-aineenvaihduntaan, eli stressihormonit ovat jatkuvasti koholla.

TREENI Huili viikon verran ja tee vain pari rauhallista löntystelylenkkiä. Suunnittele sen jälkeen treenisi niin, että viikossa on 2–3 kevyttä treenipäivää, vaikka kävelyä tai venyttelyä.
Ota hiljalleen mukaan kovempia treenejä, mutta keskity laatuun. Tee mieluummin 45 minuutin tehokas ja fiksu treeni kuin puolentoista tunnin salisetti tai pari jumppaa peräkanaa. Pian huomaat palautuvasi kunnolla ja treenisi kulkee kuin unelma.

RUOKA Ylirasittuneet himotreenaajat sortuvat usein herkkuihin ja liian tuhteihin ruoka-annoksiin, sillä uupunut keho ja mieli huutavat pikaenergiaa. Silloin rasvanpoltosta ei tule mitään.
Kun palaudut kunnolla, sinun on myös helpompi noudattaa terveellistä ruokavaliota – sehän on se tärkein juttu keskikropan kiinteytymisessä.
Syö paljon kasviksia, sopivasti vähärasvaisia proteiiniruokia ja hyviä rasvoja, mutta myös hiilareita, sillä täysjyvä takaa treenitehon. Voit toki alkuvaiheen jälkeen karsia hiilareita varovasti, jotta rasvanpoltto jatkuu kohti tavoitettasi.