Tsekkaa muistilista, kun olet hankkimassa uudet urheilukuulokkeet.

Näin valitset urheilukuulokkeet

Urheilukuulokkeet kannattaa valita huolella sillä, musiikki siivittää rutistamaan salilla vielä hieman enemmän ja pitää seuraa pitkällä juoksulenkillä.

Musiikilla on yllättävän suuri merkitys treenatessa. Se tahdittaa rytmin, buustaa lisäsuoritukseen ja viihdyttää pitkällä lenkillä. Urheilukuulokkeiden valintaan kannattaa panostaa, sillä mitä helpompaa niiden käyttö on, sen mukavampaa on treenata.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mieti näitä, kun olet ostamassa uudet urheilukuulokkeet

1. Istuvuus: kuulokkeiden pitää olla sellaiset, että ne pysyvät kovassakin menossa. Usein pelkät napit eivät ehkä pysy korvissa nopea tempoisessa liikkeessä, joten kannattaa harkita kuulokkeita, joissa on korvaan asennettava lisäpidike. Jotta kuulokkeet tuntuisivat mukavilta, hanki mahdollisimman kevyt malli.

2. Langattomuus: On turhaa säätää johtojen ja säätönäppäinten kanssa. Langattomat kuulokkeet ovat useimpien suosikkivalinta, sillä on turhauttavaa piilotella johtoja vaatteiden alle tai siirrellä niitä tieltä kesken treenin.

3. Helppo käyttää: Kun säätönäppäimet ovat helppoja käyttää, tärkeät treeniminuutit eivät kulu tekniikan ongelmien kanssa.

4. Materiaali: Urheillessa käytettävien kuulokkeiden pitää olla roiskeenkestävät, onhan sade paras juoksusää ja no − hikeä ei treenatessa voi estää. Materiaalin pitää olla sellainen, ettei se ne aiheuta hiertymiä iholle, varsinkin, jos kuulokkeissa on niskalenkki. Helppo puhdistus on aina plussaa.

5. Vastameluominaisuus: Saattaa kuulostaa turhalta, mutta vastameluominaisuus tekee kuuntelusta mukavampaa. Kun osa ympäristön äänistä blokkautuu pois, ei volyymin tarvitse olla tapissa. Korvat säästyvät ennenaikaiselta kuulon alenemiselta. Ei ole kuitenkaan hyvä, jos kaikki ympäristön äänet siivilöityvät pois, sillä silloin liikenteen seassa liikkuessa hommasta tulee vaarallista.

6. Akun kesto: Pitkästä akun kestosta on hyötyä, jos treenit kestävät tunteja, kuten esimerkiksi pitkän matkan juoksijoilla tai pyöräilijöillä. Jos esimerkiksi laskettelet tai hiihdät, pikalatausominaisuus takaa, ettei akun lataukseen kulu kuin taukokaakon verran.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Juoksun hurma vei – näin juoksemiseen voi rakastua

Kuukaudessa juoksu sujumaan? Kokeile tätä ohjelmaa

Teksti Päivi Ekola