Mitä tehdä palautumistauon aikana? Lisää nämä liikkeet saliohjelmaasi

Palautusajan voi käyttää muuhunkin kuin norkoiluun. Lisää nämä liikkeet saliohjelmaasi ja treeniteho sen kun kasvaa!

1. Treenaa vastalihasta

Vaikka puolentoista minuutin palautumisaika on passeli lihakselle, jota olet juuri treenannut, koko kroppa ei paussia kaipaa! Voit siis hyvin treenata esimerkiksi vastakkaisia lihasryhmiä. Vuorottele esimerkiksi punnerrusta ja alataljasoutua tai hauiskääntöä ja ojentajapunnerrusta tai etureisilaitetta ja takareisilaitetta.

Toinen mahdollisuus on vuorotella ylä- ja alakropan liikkeitä, kuten kyykkyä ja pystypunnerrusta.

Kun treenaat vastalihaksia, huilaa liikkeiden välillä puolisen minuuttia. Jos siis lepäät punnerruksen jälkeen 30 sekuntia, teet noin 30 sekunnin alataljasarjan ja lepäät taas 30 sekuntia, ovat punnerrukseen osallistuvat lihakset huilanneet sen puolisentoista minuuttia.

Samalla kohotat aerobista kuntosi ja poltat tuplasti kaloreita, sillä teet kaksinkertaisen määrän työtä samassa ajassa. Ja mikä parasta, tämä treenitapa kehittää voimaa ja kasvattaa lihaksia yhtä hyvin kuin tavallisten palautusten kera tehdyt sarjat. Vuorosarjojen käyttö on myös kivaa vaihtelua, jos olet tottunut pitkiin huilitaukoihin.

”Mieti, haluatko ottaa luurin salin puolelle. Jos WhatsApp helähtää tiheästi, fokus ei pysy treenissä.”

2. Harjoita tukilihaksia tai venyttele

Tauon ajan voit myös venytellä. Jos olet esimerkiksi treenannut selkää, tee rintalihakselle ihana venytys. Älä kuitenkaan venytä juuri treenattavaa lihasta. Muuten lihas heikentyy ja treeniteho laskee.

Voit myös treenata pieniä tukilihaksia, esimerkiksi kiertäjäkalvosimia tai keskikropan syviä lihaksia. Homma onnistuu esimerkiksi raskaiden alakropan treeniliikkeiden välissä.

Lue myös:

Tämä jumppatunti on kuin tehokas jalkapäivä kuntosalilla!

Tästä vatsalihastreenistä maailmalla kohistaan

Malli ja yrittäjä Viivi Niemelä: Olen tottunut käymään kuntosalilla pienestä pitäen