Löyhkäävät treenivaatteet?

Jos treenivermeesi tuoksuvat lätkäjoukkueelta, tsekkaa tästä listasta, mikä menee vikaan.

1. Lika on ykköspahis. Se tukkii vaatteen kuidut, jolloin tekninen materiaali ei enää hengitä, ja jumppakerrasto alkaa haista junnujen pukukopilta. Treenivaatteet kannattaa pestä jokaisen käytön jälkeen. Jos se ei ole mahdollista, toiseksi paras vaihtoehto on huuhdella vaatteet vedellä, joka irrottaa tuoreen hien. Ihosta irtoava rasva vaatii kuitenkin järeämpiä aseita.

2. Huuhteluaine ei kuulu sporttitopin kanssa samaan koneeseen. Samoin kuin lika, huuhteluaine tukkii teknisen vaatteen kuidut ja estää kosteudensiirron iholta.

3. Väärä pesuaine saattaa koitua teknisten pöksyjen kohtaloksi. Tiivis, jauhemainen pesuaine ei aina ehdi täysin liueta veteen ja saattaa jäädä vaatteen pinnalle. Vaikutus on sama kuin lialla ja huuhteluaineella.

4. Pesuohjelappusen sivuuttaminen on rike. Lähtökohtaisesti kannattaa noudattaa ohjetta, ja pestä oikeassa lämpötilassa ja hellävaraisella ohjelmalla, jos näin neuvotaan. Liian kuuma vesi voi pilata vaatteen. Toisaalta superhikisistä vaatteista pinttynyt haju ei välttämättä lähde viileässä vedessä. Jos vaate on hajunsa puolesta roskiskamaa, anna sille vielä mahdollisuus 60 asteessa.

5. Kuivausrummun kuumuus ei tee hyvää tekniselle kuidulle. Toisaalta monelle goretex-vaatteelle kuivausrumpu on juuri oikea kuivattelupaikka, sillä lämpökäsittely yhdessä oikean aineen kanssa elvyttää kosteutta hylkivän kalvon. Tarkista rummun käyttö pesuohjeesta.