Karina tekee voltteja ja potkuja asfaltilla: ”Trikkauksesta tulee supersankarifiilis”

Trikkauksen tempuissa ei ole sääntöjä tai rajoja, vaan niitä voi yhdistellä rajattomasti. Karina Saarelan, 24, mielestä parasta lajissa on vapaus.

”Trikkaus on telinevoimisteluun, taistelulajeihin ja katutanssiin perustuva laji, jossa tehdään näyttäviä voltteja, potkuja ja kierteitä. Toisin kuin vaikkapa voimistelussa, trikkauksessa hypitään kovalla alustalla. Se on paitsi vaikeaa, myös rankkaa nivelille.

Jos temppu eli trikki menee pieleen, laji voi olla myös vaarallinen. Siksi treenaan aina ensin pehmeällä patjalla tai nurmikolla. Vasta kun luotan täysin taitoihini, kokeilen temppua asfaltilla.

Trikkaus vaatii hyvää kehonhallintaa, vahvoja jalkalihaksia ja notkeutta. Temppuilun lisäksi teen paljon kyykkyjä ja hyppyjä, jotta olisin mahdollisimman nopea ilmassa. Mitä korkeammalle saan jalkani, sitä kauniimmalta trikki näyttää. Lajin myötä jaloistani on tullut paljon lihaksikkaammat. Takamuksenikin on pyöreämpi ja muodokkaampi kuin ennen.

Tavoitteenani ei ole tehdä kaikkein vaikeimpia trikkejä, vaan keksiä mahdollisimman monta omaa temppua. Joskus uudet liikkeet syntyvät vahingossa, kun mokaan jossain toisessa tempussa.

Haaveilin pitkään trikkauksen aloittamisesta, mutta kovalla alustalla temppuilu hirvitti minua. Vaikka olin voimistellut koko ikäni, kesti monta kuukautta ennen kuin onnistuin ensimmäisessä trikissäni. Kun sitten aloin hallita itseni paremmin ilmassa, intohimo lajiin syttyi.

Trikkaus ei ole ainoastaan harrastus, vaan myös elämäntapa ja työ. Keikkailen Suomessa ja ulkomailla VellusTa Team -showryhmän kanssa.

 Kun monimutkaisen voltin tekee puolessatoista sekunnissa, päässä ei voi käydä mitään ylimääräistä.

Parasta lajissa on vapaus. Tempuissa ei ole sääntöjä tai rajoja kuten urheilussa yleensä, vaan voin yhdistellä rajattomasti kaikkea keksimääni. Hienoa on myös se, kun harjoittelu palkitaan, ja saan nousta lavalle yleisön eteen.

Vaikeassa tempussa onnistuminen tuo supersankarifiiliksen. Laji on antanut minulle valtavasti itseluottamusta: yhtäkkiä teen kaikkea sellaista, mihin en olisi uskonut pystyväni.

Vaikeinta on unohtaa pelkonsa. Loukkaantuminen pitää sulkea pois mielestä. Kun monimutkaisen voltin tekee puolessatoista sekunnissa, päässä ei voi käydä mitään ylimääräistä.”

Lue myös:

Valitse uusi laji ongelmakohtasi mukaan

Mikä joukkueurheilussa yllätti yksinliikkujan?

Näin twerkataan!