Joogaa tanssien

Eikö joogaharjoituksessa tapahdu tarpeeksi tai tule riittävän hiki? Kokeile uutta Prana Beats -tuntia, joka yhdistää joogan ja tanssin flow-tyyppiseksi harjoitukseksi. Saatat yllättyä.

Valtaosa tunnin liikkeistä kumpuaa joogasta, ja alun aurinkotervehdysten aikaan tunnen vielä olevani täysin tavallisella joogatunnilla. Tanssielementit on kuitenkin ujutettu mukaan kuin varkain: hetken päästä huomaan seisovani joogasta tutuissa asennoissa, mutta vatkaavani yläkroppaa ja lantiota musiikin tahdissa, tekeväni breakdance- henkisiä taivutuksia lattialla ja taipuvani balettitunnilta tuttuihin tasapainoharjoituksiin.

Hiki nousee pintaan, ja etenkin jalkojen lihakset saavat kyytiä. Tunti päättyy avaaviin venytyksiin ja rentoutukseen. Kroppaan jää yhtä aikaa treenannut ja levollinen olo. Lajin kehittäneellä Mia Jokinivalla (kuvassa) on sekä tanssijan että joogin tausta.

– Halusin yhdistää tanssin rytmin, ilon ja hauskuuden joogan vahvaan läsnäoloon. Maailmalla joogan yhdistäminen muihin lajeihin on iso trendi, kertoo paljon ulkomailla joogannut Jokiniva.

Hän ennustaa, että Suomessakin nähdään tulevaisuudessa yhä enemmän joogaa muihin lajeihin, vaikkapa aerobiciin tai kickboxingiin, yhdistettynä. Joogabicia ja joogaboxingia odotellessa…