Ulkoiluvarusteistaan tunnettu Fjällräven valmistaa myös kierrätysmateriaalista vaatteita ja reppuja.

Ekologiset ulkoiluvaatteet on valmistettu kierrätysmateriaaleista

Kierrätys kunniaan! Ekologiset ulkoiluvaatteet on valmistettu muun muassa muovipulloista, kertaalleen käytettyistä kankaista ja kalastusverkoista. Poimi suosikkisi.

1. Adidas ja Parley for the Oceans -ympäristöjärjestö tekevät yhteistyössä treenivaatteita ja kenkiä, joissa on käytetty rannoilta kerättyä muovijätettä. Parley-malliston juoksutossut 219,95 e, Ultraboost X Parley Shoes.

2. Päiväretkille sopiva 22 litran repun valmistuksessa on hyödynnetty kierrätettyä polyesteriä, 59,90 e, Patagonia Toromiro.

3. Kahden suomalaisnaisen Halla Halla -merkin uimapuvut ja bikinit valmistetaan merestä nostetusta muovijätteestä ja kalaverkoista. Uikkarit ja bikinit ovat käytettävissä molemmin päin. Toppi 54 e, Halla Halla Flow Top Nano ja uikkarit 84 e, Classy One Piece Meloni.

4. Jack Wolfskinin tavoitteena on olla PFC-vapaa merkki vuoteen 2020 mennessä. Veden- ja tuulenpitävän takin tekstiiliosat ovat kierrätysmateriaalia. Yhdessä Sierra Pass -takissa on hyödynnetty 17 muovipulloa, 209,95 e.

5. Nurmeslainen ulkoilu- ja retkeilyvaatteita valmistava Sasta suosii kierrätyspolyesteriä ja luomupuuvillaa. Tyylikäs anorakki ulkoilijalle. Materiaalista 65 prosenttia on kierrätettyä polyesteriä ja loput orgaanista puuvillaa, 229,90 e, Sasta Katmai.

6. Vedenpitävän nahkakengän ulkopohja, vuori, pohjalliset ja nauhat ovat kierrätettyä materiaalia, 169 e, Timberland Nellie Chukka Double.

7. Joogin jalkojen alle kierrätettyjä pulloja ja luonnonkumia. Combo Mat – Geo 58 e, Yoga Design Lab.

8. Klassikkorepun kierrätysversiossa on käytetty muovipulloja. 13 värivaihtoehtoa, 95 e, Fjällräven Re-Kånken.

9. Vanhojen takkien Gore-Tex Pro -materiaalista valmistettu säänpitävä reppu 49,95 e, Tierra Backbag Big.

10. Ulkoilu- ja laskuvaatteita valmistava ranskalainen Picture Organic Clothing lupaa, että tuotteissa on käytetty aina kierrätysmateriaaleja ja luomupuuvillaa. Printit tehdään vesipohjaisilla väreillä. Nopeasti kuivuva ja tuulta hyvin pitävä Hosi-takki, jonka materiaalista puolet on kierrätettyä polyesteriä, 102 e.

11. Yli puolet materiaalista on kierrätettyä, ja takki on suunniteltu siten, että esimerkiksi napit ja vetoketjut on mahdollista uusia tai korjata, 329 e, Haglöfs Eco Proof Jacket.

12. Suomalainen Pure Waste valmistaa kaikki vaatteensa kierrätetystä tekstiilijätteestä. Fillarointipäivän t-paita ja luonto kiitää, 29 e, Pure Waste Pure Cycling.

Tilaa Fit!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lue myös

6 tapaa vähentää muovia treenikassista

Näin saadaan ruokahävikki haltuun

Teksti Johanna Lätti
Kuvat Daniel Blom/Fjällräven ja valmistajat