Vauhdikkaat talvilajit vievät hurjaan menoon.

5 x vauhdikkaat talvilajit – joko olet kokeillut näitä?

Talvi houkuttelee ottamaan haltuun uudet talvilajit. Nyt nousussa ovat vauhti ja itsensä ylittäminen. Uskallatko kokeilla?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Lumiskootteri − mutkamäkeä ratin takaa

Hillstrike-lumiskootterilla saat uutta otetta rinteisiin.

Alamäkipyöräily nousee astetta hurjemmaksi, kun fatbiken etupyörän tilalle fiksataan suksi. Lumi pöllyää ja endorfiinit viuhuvat! Markkinoille pukkaa myös hommaan suunniteltuja lumiskoottereita, joka on lumilaudan ja ohjaustangon rakkausliitto, sekä kolmesta jalaksesta ja ohjautangosta muodostuvia Hillstrike-kelkkoja. Niiden avulla temppuhullut pääsevät taivaisiin.

2. Alamäkiluistelu − pommilla jäämäkeä alas

Alamäkiluistelijat pukevat jääkiekkoilijoiden varusteet ylleen ja säntäävät alas.

Täyttä hulluutta vai vauhdin hurmaa? Energiajuoma Red Bullin mainoskampanjasta alkunsa saanut alamäkiluistelu näyttää hurjalta. Ammattitaitoisen ohjaajan ja oikeiden varusteiden avulla siitä voi kuitenkin saada itselleen harrastuksen, joka kehittää paitsi luistelutaitoa myös voimaa ja tasapainoa. Harmi, ettei ratoja löydy Suomessa kuin Jyväskylästä ja Rautalammilta.

3. Yukigassen – lumipalloja päin pläsiä

Kokoa lumisotaan joukkue, niin homma toimii loistavana treeninä.

Lumisotako on lastenleikkiä – mitä vielä. Japanissa kehitetyssä Yukigassenissa puetaan kypärät sekä suojalasit ylle ja kisataan joukkueina lumisodan voittajasta. Kentälle on rakennettu suojia, joiden takana väijytään vastustajaa. Yksi erä kestää kolme minuuttia. Suomessakin järjestetään kisoja, joten kuka estää kokoamasta kaveriporukkaa yhteen ja aloittamasta tavoitteellista lumi­pallojen heittelyä?

4. Snow tubing – pulkkamäki 2.0

Isolla renkaalla lumikourua laskeminen on turvallista.

Miltä kuulostaa isolla renkaalla lumi­kourussa viilettäminen? Snow tubing -innostus roihuaa Euroopassa ja leviää myös Suomeen. Eikä ihme; vauhtia riittää, mutta kouru suojaa laskijaa. Rukalla voi ottaa itsestä ja frendeistä mittaa keilakisassa, jossa yritetään kaataa renkaan avulla keiloja. Ainakin nauru ja punaiset posket ovat taatut.

5. Randohiihto – vapauden hurmaa

Ski touring eli randohiihto on suosiossa Keski-Euroopan laskettelukeskuksissa.

Nouseva luontoliikuntainnostus on tuonut laskijoiden pariin randoilun eli rinteiden takamaastoissa hengailun. Randohiihdossa eli Ski touringissa hiihtohissit unohdetaan, ylös noustaan nousukarvoilla varustetuilla suksilla ja alas lasketaan offareita pitkin. Lajin hurma on vapaudessa – sukset vievät minne mieli haluaa. Hatun noston arvoista, sillä jyrkkiä rinteitä ylös nouseminen hapottaa takuuvarmasti, eivätkä alamäetkään usein ole ­helpoimmasta päästä.

Tilaa Fit!

Lue myös

Haluatko virtaa hiihtoon? Ota nämä lihaskuntoliikkeet tueksi

Näin löydät itsellesi sopivat sukset

Teksti Päivi Ekola
Kuvat Fotolia, Hillstrike, Red Bull ja Ruka Ruka Fotolia Red Bull Hillstrike