Kaakao-mantelimarengit
24 marenkia
Valmistusaika 2 tuntia
2 isoa kananmunaa
1,2 dl hienoa sokeria
¾ tl maissijauhoja
hyppysellinen suolaa
½ tl manteliuutetta
2−3 rkl kaakaojauhetta
2−3 rkl mantelilastuja
1. Lämmitä uuni 110-asteiseksi. Laita leivinpaperit valmiiksi kahden uunipellin päälle ja voitele ne.
2. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
3. Sekoita keskenään sokeri, maissijauhot ja suola ja nostele seos varovasti valkuaisvaahdon joukkoon niin, että seos on tasaista. Lisää manteliuute ja lopuksi siivilöi joukkoon kaakao niin, että marengin väri on tasainen.
4. Lusikoi samankokoisia nokareita pelleille. Asettele muutama mantelilastu jokaisen nokareen päälle.
5. Paista 1−1,5 tuntia, kunnes marengit ovat kypsiä. Sammuta uuni ja avaa ovi raolleen ja anna marenkien viiletä rauhassa uunissa.
Ravintosisältö/annos
47 kaloria
1,1 g proteiinia
9,3 g hiilihydraatteja
8,4 g sokeria
0,8 g rasvaa
josta tyydyttynyttä 0,2 g
0,5 g kuitua
0,2 g suolaa
Papubrowniet
9 annosta
Valmistusaika 50 minuuttia
400 g mustapapuja tölkistä
2 kananmunaa
60 g sulatettua margariinia
1,9 dl kaakaojauhetta
1,2 dl kookospalmusokeria
1 tl vaniljauutetta
1 ½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Voitele halkaisijaltaan 20-senttisen vuoan pohja reuna. Aseta pohjan päälle leivinpaperi ja leikkaa reunaa kiertämään sopiva pala leivinpaperia.
2. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta taikina pehmeäksi. Jos seos on liian jäykkää, lisää tilkka vettä notkistamaan sitä. Kaada seos vuokaan ja silota pinta tasaiseksi nuolijan avulla.
3. Paista kypsäksi 25−35 minuuttia kunnes kakku irtoaa hyvin vuoan reunoista. Kun brownie on viilennyt, kumoa pois vuosta ja leikkaa neliönmuotoisiksi paloiksi. Sirottele ennen tarjoilua palojen päälle kaakaojauhetta.
Ravintosisältö
149 kaloria
6 g proteiinia
22 g hiilihydraatteja
9 g sokeria
5 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 1 g
5 g kuitua
Suklaamakit
8 annosta
Valmistusaika 20 minuuttia
Odotusaika 4 tuntia 45 minuuttia
150 g tummaa suklaata
2 ½ rkl kookosöljyä
2 ½ rkl kaakaojauhetta
200 g keitettyä sushiriisiä
1 tl inkiväärijauhetta
1 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 omena
Koristeluun
3 rkl kaakaojauhetta
1. Pilko suklaa ja laita palat, kookosöljy ja kaakaojauhe kuumennuksen kestävään astiaan. Aseta kulho vesihauteeseen ja sulata suklaaseos varovasti sekoitellen. Kun seos on valmis, poista astia liedeltä ja lisää suklaaseen vähitellen sushiriisi ja inkiväärit. Sekoita tasaiseksi.
2. Peitä kulho ja siirrä 30 minuutiksi vetäytymään viileään. Kuori ja leikkaa omena ohuiksi siivuiksi sillä aikaa.
3. Päällystä sushimatto kaksinkertaisella kelmulla ja levitä sen päälle tasainen kerros suklaariisiä. Ripottele keskelle riisilevyä omenaviipaleita. Kääri riisi maton avulla tiukaksi rullaksi. Siirrä pötkylä jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Pura bambumatto ja kelmuviritelmä makirullan ympäriltä ja leikkaa paloiksi. Kierrätä makipalat kaakaojauheessa ennen tarjoilua.
Ravintosisältö/annos
163 kaloria
2,2 g proteiinia
21,9 g hiilihydraatteja
11,7 g sokeria
9,4 g rasvaa
josta tyydyttynyttä 6,9 g
3,2 g kuitua