Vuoden 2017 viisi terveellistä ruokatrendiä

Proteiinivillitys hiipuu, ja parjatut hiilarit nousevat valokeilaan ja smoothiet saavat haastajan. Lue lisää vuoden kuumimmista ruokatrendeistä!

1. ruokatrendi: Hulluna hiilareita

Proteiinivillitys hiipuu, ja parjatut hiilarit nousevat valokeilaan. Maailmantähdet Beyoncesta alkaen lappaavat nyt lautasilleen etenkin kasviperäisiä hiilareita.

Jos treenaat kovaa, runsashiilarinen ruokavalio parantaa uusien tutkimusten mukaan suorituskykyäsi.

Kylmät keitot vievät kielen mennessään.

2. ruokatrendi: Kylmät keitot

Smoothiet saavat haastajan kylmistä vihannessopista. Espanjalaisesta gazpachosta innoituksensa saaneet terveyssopat sisältävät milloin mitäkin värikästä: kaalia, paprikaa, pinaattia tai kesäkurpitsaa. Lautasen sijaan ne hörpitään pullosta.

3. ruokatrendi: Bowlit eli kulhot

Ensin tulivat värikkäät acai-kulhot, sitten havaijilaisia makuja tarjoavat poket. Vuonna 2017 kulhovillitys lähtee kunnolla käsistä. Ateriat ovat paitsi kauniita, myös käytännöllisiä! Eipähän tarvitse pelätä, että huonosti pakattu noutoruoka läsähtää toimistopöydälle.

Lue myös: Mansikkainen smoothiekulho

4. ruokatrendi: Monotemaattinen ruoka

Oletko jo syönyt ravintolassa, jossa tarjoillaan omenaa kaikissa muodoissa? Monotemaattinen ruokapaikka keskittyy yhteen raaka-aineeseen kerrallaan. Ruokatrendin ideana on suoda suolistolle lepohetki. Kokeile monoilua kotona ja popsi viisi banaania tai kokonainen kurkku kerralla.

5. ruokatrendi: Yhdessä syöminen

Enää ei tuijoteta vain aterian alkuperää, vaan ruokahetkestä tulee entistä tärkeämpi. Sosiaaliset ruokapelit, jossa annoksensa eteen joutuu ratkaisemaan tehtäviä, yleistyvät kovaa vauhtia. Ruokaseuraansa voi etsiä myös netistä. Jos matkustat ulkomaille, kokeile EatWith-appia ja kutsu itsesi jonkun paikallisen illalliselle.

Lue myös: 

Tympiikö riisi? Katso kolme kekseliästä riisiruokaa!

Hiilihydraatit eivät ole pahasta ja 9 muuta vinkkiä liikkujan ruokavalioon

4 julkkisnaisen ruokapulmaa ja niiden ratkaisut