Pakasteherneistä valmistettu tahna korvaa avokadon.

Viisi tapaa korvata avokado

Avokado on ihana hedelmä, mutta sen viljelyyn liittyy paljon ongelmia. Keräsimme vaihtoehtoja, joilla voit korvata avokadon.

Avokadon pluspuolia ei käy kiistäminen, se sopii erinomaisesti ravintoarvoiltaan treenarin lautaselle. Miinuspuolena kuitenkin on, että räjähtänyt suosio aiheuttaa ongelmia siellä jossain kaukana, missä avokadoja viljellään. Yhden avokadokilon viljelyyn tarvitaan 1 000 litraa vettä, ja se on hirmuinen määrä viljelyalueilla, joissa muutenkin kärsitään vesipulasta. Lisäksi viljelyn ympärille on kasvanut rikollisuutta, esimerkiksi Meksikossa voitot menevät mafialle, ei tuottajille. Ja sanomattakin on selvää, että kaukaa tuotettu ruoka kuormittaa aina ympäristöä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mitäpä siis jos korvaisit ­avokadosi ­välillä näillä?

1. Pakasteherneistä valmistettu tahna sopii niin leivän päällä kuin guacamole-dipiksi.

2. Pestosta saa rakenteeltaan samanlaisen tahnan kuin avodakosta. Pestoon sopii pinaatti, lehtikaali tai nokkonen sekä eettisesti tuotetut pähkinät tai auringonkukansiemenet.

3. Chiansiemenet liippaavat ravintoarvoltaan avokadoa, joten nakkaa smoothieen lusikallinen siemeniä avokadon tilalle.

4. Banaani on kätevä hedelmä, joka kulkee ­helposti treenikassissa. Se sopii tietysti proteiinin lähteeksi smoothieihin ja leivän päälle.

5. Hummuksessa on mukava rakenne ja sopivassa suhteessa proteiineja, rasvaa ja hiilihydraatteja liikkujan tarpeisiin.

Tilaa Fit!

Lue myös

Puolukkainen vispipuuro kvinoasta

2 x pikasmoothie

Teksti Päivi Ekola