Tympiikö riisi? Katso kolme kekseliästä riisiruokaa!

Keitä iso satsi riisiä ja pyöräytä siitä kolme erilaista ateriaa. Katso ohjeet pannariin, piiraaseen ja sushipurkkiin.

Riisipannari

1 annos

2 dl keitettyä valkoista riisiä

kookosöljyä

1 ½ dl Proegg-nestemäistä valkuaista tai sama määrä valkuaisia

½ banaani tai kourallinen marjoja tai mangokuutioita

makeutusainetta maun mukaan: steviaa, erytritolia tai keinotekoista makeutusainetta

(pari ruokalusikallista heraproteiinijauhetta)

1. Laita ainekset blenderiin ja surauta ne samettiseksi soseeksi.

2. Kuumenna pannulla kookosöljyä ja kaada taikina pannulle. Paista hyvin miedolla lämmöllä kannen alla ensin toiselta puolelta niin kauan, että taikina on miltei kokonaan hyytynyt, ja käännä sitten pannari ympäri ja paista toiselta puolelta.

3. Tarjoile marjojen, marjasoseiden, proteiinipuddingin tai vaahterasiirapin kera.

Katso myös: Amerikkalaiset mustikkapannarit

Jauhoton tonnikala-riisipiiras

2 annosta

Nämä helpot piirakat sopivat erinomaisesti minigripattaviksi ja kulkevat kätevänä eväänä mukana treeneihin. Hyvä tapa käyttää myös muilta aterioilta jääneet riisit hyödyksi.

2 dl keitettyä riisiä

1 purkki tonnikalaa valutettuna

1 tl italialaista maustesekoitusta (Urtekram)

1 tl silpputtua tuoretta persiljaa tai tilliä

1 dl mantelimaitoa

1 kananmuna

kirsikkatomaatin siivuja

(20–40 g juustoraastetta)

1. Sekoita riisin joukkoon mausteet ja tonnikala ja kaada seos annosvuokiin (halkaisija noin 12 cm). Sekoita maito ja muna ja kaada seos tonnikala-riisiseoksen päälle.

2. Paista noin 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

3. Ota piirakat uunista ja ripottele päälle tomaattiviipaleet ja juustoraaste. Paista vielä sen verran, että juusto sulaa ja saa hieman väriä.

Lue myös: Lohipiiras ja parsasalaatti

Sushi purkissa

1 annos

1 1⁄2 dl kypsennettyä valkoista riisiä

maun mukaan riisiviinietikkaa

maun mukaan soija- tai tamarikastiketta

muutama nori-leväarkki revittynä

kurkkua ohuina tikkuina

porkkanaa ohuina tikkuina

avokadoa viipaloituna

limen mehua

ripaus suolaa

sushi-inkivääriä

wasabia

kypsennettyjä kananfileepaloja tai lohta

1. Mausta riisi riisiviinietikalla ja soijakastikkeella.

2. Leikkaa porkkana ja kurkku ohuiksi tikuiksi ja laita ne noin 30 minuutiksi jääkaappiin limemehun ja suolan kanssa maustumaan ja pehmentymään. Voit tällä välin valmistaa vaikkapa riisipannareita.

3. Kun porkkanat ja kurkut ovat hieman pehmentyneet, lado kaikki ainekset isoon lasipurkkiin tai eväsrasiaan kerroksittain siten, että riisi on alimpana ja proteiininlähde päällimmäisenä. Mausta wasabilla ja inkiväärillä makusi mukaan.

Lue myös:

Kukkakaaliriisi

Värikäs sushikulho

Joko tiedät mitä tarkoittaa meal prepping? Katso 9 vinkkiämme!

Hiilihydraatit eivät ole pahasta ja 9 muuta vinkkiä liikkujan ruokavalioon