Lettuvillitys saa tänä vuonna jatkoa. Kookostortillat jatkavat siitä, mihin banaaniletut jäivät.
Muistatko ihmeohukaisiksikin tituleeratut banaaniletut, jotka nousivat pari vuotta sitten treenareiden suosioon? Tänä vuonna lettuvillitys saa jatkoa, kun ruokahitiksi nousee itse tehty kookostortilla.
Rapsakat letut on helppo valmistaa, ja ne taipuvat ja rullautuvat yhtä näppärästi kuin perinteiset vehnälätytkin. Kookosjauho on proteiini- ja kuitupitoisempaa kuin vehnä, ja se sopii myös gluteenittomaan ja vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.
Ylenmäärin kookoslättyjä ei kannata kuitenkaan popsia, sillä kookosjauho sisältää melko paljon tyydyttynyttä rasvaa.
Kookostortillat
1,5 dl kookosjauho
3 dl manteli- tai kookosmaitoa
4 munaa
ripaus merisuolaa
lisää halutessasi myös yrttejä
Sekoita kaikki ainekset keskenään niin, että taikina on kuohkeaa. Anna tekeytyä muutama minuutti. Paista lettu pannulla kauniin kullanruskeaksi molemmilta puolilta.
Lue myös:
Tekeekö mielesi jotain hyvää? Katso 10x terveellinen herkku