Kokoa purkkiin eväskeiton ainekset ja kaada ennen ruokailua kuuma vesi päälle.

Säästä rahaa ja rakenna maukas lounaskeitto purkkiin

Säästä rahaa ja valmista lounaseväät kotona. Maukas lounaskeitto rakennetaan purkkiin vihanneksista, proteiinin lähteestä ja nuudeleista.

Kun pakkaat lounaseväät töihin, säästät vuodessa huomattavan summan rahaa. Säästön avulla voit toteuttaa vaikka unelmamatkan tai hankkia itsellesi personal trainerin. Lounaseväät ovat siksikin oiva ratkaisu, että tiedät takuuvarmasti saavasi hyvää ja ravitsevaa ruokaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Muista proteiinit lounaalla

Viimaisiin syyspäiviin sopii lämmittävä pikakeitto, joka päihittää valmiit sopat mennen tullen. Keitto rakennetaan valmiiksi kotona lasipurkkiin kerroksittain vaikka edellisillan aterian jämistä. Varmista, että kasaat purkkiin riittävän määrän protskuja, ettei nälkä yllätä. Proteiinien saanti kannattaa turvata varsinkin silloin, kun on aikeissa mennä töiden jälkeen treenaamaan. Jos valitset keittoon lihan sijasta kasviksia, ehkäiset iltapäivän nuupahdusta.

Lounaskeitto rakentuu näin:

* vähintään 0,5 litran kannellisen lasipurkin.

* maustepohjaksi 1−3 tl miso- tai currytahnaa, myös liemikuutio käy. Lisäksi voit heittää joukkoon 1−3 tl muita mausteita, kuten soijakastiketta, Srirachaa tai valkosipulitahnaa.

* 1,25 dl mieleisiäsi täytteitä, kuten paprikaa, porkkanaa, herneitä, tofua, kypsää lihaa, suikaloituja herkkusieniä tai kuivattuja metsäsieniä ja pinaattia.

* desin verran kypsentämättömiä riisinuudeleita tai 05, dl kuskusia. Voit myös hyödyntää tähteeksi jääneen keitetyn pastan.

* kourallisen tuoreita mausteita, kuten yrttejä, kevätsipulia, ituja, chiliä ja limetin lohkoja.

Lounasaikaan kaadat sitten kuumaa vettä purkkiin ja annat tekeytyä noin viisi minuuttia, jos käytätä keitettyä pastaa, kolme minuuttia riittää. Sekoita ja nauti.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Näin koostat päivän kaikki ateriat oikein

Kvinoa-itusalaatti on tuhti proteiinipommi

Teksti Päivi Ekola