Jakkihedelmä sopii ravintoarvoiltaan hyvin treenaajan lautaselle.

Lihankorvaaja vailla vertaa – jakkihedelmä

Jakkihedelmä eli jackfruit sopii hyvin kasvisruokaa suosivalle treenaajalle. Siinä on vähän rasvaa mutta runsaasti muun muassa magnesiumia ja C-vitamiinia.

Viime aikoina on kohistu paljon jakkihedelmästä (englanniksi jackfruit), sillä sen uskotaan olevan yksi ratkaisu maailman nälkäongelmaan. Rakenteensa ansiosta sitä pidetään nimittäin hyvänä lihan korvaajana.

Mieto maku sallii monet mausteet ja käyttötarkoitukset. Netti on pullollaan reseptejä, joissa tacot, pitsat ja burgerit on täytetty nyhtöjakilla. Se sopii myös curryihin ja jälkiruokiin. Monipuolinen hedelmä siis!

Moni jopa väittää, että hedelmä menee ihan possusta. Makuasia toki, mutta kannattaa testata: jakkihedelmä sisältää runsaasti muun muassa C-vitaminiinia, magnesiumia, rautaa ja kalsiumia, mutta ei juuri rasvaa. Hyvä setti treenaajalle, kunhan muistaa lisätä proteiinia kyytiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

50 kilon jakkihedelmä

Jakkihedelmää on hieman hankalaa löytää suomalaisista ruokakaupoista. Sitä myydään lähinnä aasialaisia elintarvikkeita myyvissä liikkeissä. Lisäksi sitä löytää muun muassa Ruohonjuuesta ja Vegekaupasta.

Hedelmä myydään säilykkeenä tai pakasteena, tuoreena jakkihedelmää ei juuri saa. Tämä johtuu siitä, että yksi hedelmä saattaa painaa jopa 50 kiloa.

Lue myös:

Näin hiilihydraatit pelastavat treenisi

Hyvinvoiva keho ja uusi ammatti – raakaruoka muutti Veera Kulmalahden elämän

Mistä kasvijuomasta saa kalsiumia, mistä proteiinia? Arvioimme kasvijuomat

Teksti Päivi Ekola