Kiivi kannattaisi syödä kuorineen – tiedätkö miksi?

Vitamiinipommi kiivi on yhtä lailla superfood kuin mustikkakin!

Tiesitkö, että kiivissä on enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa? Kuitupitoisuudessa kiivi pesee omenan, ja kaloreita siinä on puolet vähemmän kuin banaanissa.

Jos haluat maksimoida vitamiininsaantisi, pistele hedelmä poskeen kuorineen päivineen. Heti paksun kuoren alla piilee monia vahvoja antioksidantteja.

Mikäli karvainen välipala saa aikaan puistatuksia, kannattaa kuoret hyödyntää smoothien tai pirtelön joukossa. Saat tarpeeksi päivän aikana tarvittavia antioksidantteja jo yhdestä kuorimattomasta kiivistä. Kaksi kiiviä päivässä taas piristää mieltä ja vähentää uupumusta.

Kiivi viherjuoma vihreä virkistys

Vihreä virkistys

2 kiiviä
puolikas kurkku
1 omena
2-4 mintunlehteä

Kuori halutessasi kiivi ja pilko kaikki ainekset. Hurauta tasaiseksi tehosekoittimessa. Voit myös lisätä halutessasi joukkoon vähän hunajaa tai limetin mehua.

 

Lue myös:

Tekeekö mielesi jotain hyvää? Katso 10 x terveellinen herkku

Täydellisen vihersmoothien kaava

3 ruuanlaiton pikku pulmaa ja ratkaisut niihin