Kevyttä ja lämmittävää: tilliltä tuoksuva kukkakaalikeitto

Kevyt kukkakaalikeitto lämmittää.

Tilli-kukkakaalikeitto

Kahdelle

Valmistusaika 30 minuuttia

1 kukkakaali

1 pieni sipuli

1 litra kanalientä

150 g valkosipulituorejuustoa

nippu tuoretta tilliä

suolaa ja pippuria

1 sitruunan kuori ja mehu

Päälle

tilliä ja herneenversoja

 

1 Leikkaa kukkakaali nupuiksi ja varsi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli. Paista kukkakaalia ja sipulia kevyesti öljyssä. Kaada mukaan kanaliemi ja keitä. Anna kiehua 15–20 minuuttia.

2 Lisää tuorejuusto vähän kerrallaan ja sekoita soppa sauvasekoittimella kattilassa tasaiseksi. Kiehauta. Sekoita mukaan silputtu tilli.

3 Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla ja -kuorella. Tarjoile heti tillin ja herneenversojen kera. Hennonvihreä kukkakaalikeitto maistuu lempeän raikkaalta. Jos kaipaat ruokaisampaa soppaa, lisää katkarapuja tai kypsytettyä kalaa.