Kevyt kukkakaalikeitto lämmittää.
Tilli-kukkakaalikeitto
Kahdelle
Valmistusaika 30 minuuttia
1 kukkakaali
1 pieni sipuli
1 litra kanalientä
150 g valkosipulituorejuustoa
nippu tuoretta tilliä
suolaa ja pippuria
1 sitruunan kuori ja mehu
Päälle
tilliä ja herneenversoja
1 Leikkaa kukkakaali nupuiksi ja varsi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli. Paista kukkakaalia ja sipulia kevyesti öljyssä. Kaada mukaan kanaliemi ja keitä. Anna kiehua 15–20 minuuttia.
2 Lisää tuorejuusto vähän kerrallaan ja sekoita soppa sauvasekoittimella kattilassa tasaiseksi. Kiehauta. Sekoita mukaan silputtu tilli.
3 Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla ja -kuorella. Tarjoile heti tillin ja herneenversojen kera. Hennonvihreä kukkakaalikeitto maistuu lempeän raikkaalta. Jos kaipaat ruokaisampaa soppaa, lisää katkarapuja tai kypsytettyä kalaa.