Tarjoa poffertjes-letut marjojen ja pistaasipähkinöiden kera.

Kaksi ihanaa lettureseptiä

Hollantilaiset pikkuletut ja norjalaiset pannukakut ovat viikonloppuaamun hitti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poffertjes eli hollantilaiset pikkuräiskäleet

Neljälle, valmistusaika 30 minuuttia, nostatus 1 tunti

Ainesosat:

2 tl kuivahiivaa

3,5 dl kevytmaitoa

4,2 dl jauhoja

2 rkl tomusokeria

ripaus suolaa

1 iso muna

1 rkl voita

Tarjoiluun:

300 g marjoja (mansikoita, mustikoita, punaherukoita jne.)

2 rkl pistaasipähkinärouhetta

tomusokeria

Tee näin:

  1. Poffertjes: Ripottele hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita. Anna seistä kymmenisen minuuttia. Sekoita jauhot, sokeri ja suola. Lisää maito ja muna, ja sekoita tasaiseksi.
  2. Peitä kelmulla ja anna nousta huoneenlämmössä noin tunnin, kunnes seos on kuplivaa.
  3. Kuumenna pikkulettupannu. Voitele.
  4. Kun pannu on kuuma, kaada jokaiseen lettukoloon noin ruokalusikallinen taikinaa. Paista alapinta kullanruskeaksi, eli 1–2 minuuttia. Käännä ja paista myös toinen pinta.
  5. Kasaa letut lautaselle ja peitä foliolla.
  6. Tarjoilu: Tarjoile letut marjojen, pistaasimurun ja voin kera. Ripottele päälle hieman tomusokeria.
Norjalaiset pannukakut kruunaa karpalohillo.

Sveler eli norjalaiset pannukakut

Neljälle, valmistusaika 1 tunti, nostatus 30 minuuttia

Karpalohillo:

2,4 dl jäisiä karpaloita

2 rkl agavenektaria

1 rkl tomusokeria

1 rkl sitruunamehua

Pannukakut:

2 munaa

0,6 dl tomusokeria

4,75 dl kefiiriä tai piimää

3,2 dl jauhoja

¼ tl suolaa

1/3 tl soodaa

¾ tl leivinjauhetta

Tarjoiluun:

4 rkl kevyttä kermaviiliä

minttusilppua

1 rkl tomusokeria

Tee näin:

  1. Karpalohillo: Yhdistä kaikki ainekset paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna ja hauduta välillä sekoittaen, kunnes marjat ovat pehmenneet ja seos alkaa muistuttaa hilloketta, noin 7–9 minuuttia.
  2. Kippaa seos blenderiin ja aja sileäksi. Kaada se takaisin paistinpannulle ja hauduta keskilämmöllä, kunnes seos paksuuntuu, eli 8–10 minuuttia. Nosta levyltä.
  3. Pannukakut: Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi seokseksi. Lisää kefiiri tai piimä vähän kerrallaan. Yhdistä keskenään jauhot, suola, sooda ja leivontajauhe. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita. Anna seistä huoneenlämmössä 30 minuuttia.
  4. Kuumenna pannu ja nostele sille halkaisijaltaan noin 5 cm:n levyisiä taikinakekoja. Paista 2 minuuttia, kunnes alapinta on kullankeltainen. Käännä ja paista vielä minuutti tai pari.
  5. Nosta pannarit lautaselle ja peitä foliolla. Paista loput pannukakut.
  6. Tarjoilu: Kasaa pannarit lautasille ja täytä kermaviilillä, karpalohillolla, minttusilpulla ja tomusokerilla.

Tilaa Fit!

 

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva