Johtuuko sinunkin aamukiukkusi tästä? Syy voi olla nälkä!

Aamuisin on mahdotonta tehdä tai sanoa mitään järkevää, ennen kuin on saanut ruokaa, tunnustaa Fitin toimitussihteeri Johanna Lätti.

Syö ensin, ja aloita vasta sitten päiväsi. Kananmunat kiehumaan, leivät paahtimeen ja kahvi porisemaan. Kuljen kuin ohjus keittiöön valmistamaan aamupalaa.

Tottuneesti väistän tielleni tulevan aamufiilistelijän, joka tervehtii uutta päivää hitaasti ja auvoisasti venytellen. Yrittää viritellä leppoista rupattelua päivän suunnitelmista ja saa vastaukseksi pelkän ”yy-y”. En pysty ajattelemaan kuin kurnivaa vatsaani.

Leivät syötyäni ja loppukahveja hörppiessäni olisin valmis pohtimaan tulevaa päivää, mutta toinen on jo luovuttanut ja seurustelee sanomalehden kanssa.

Eikä tämä vielä mitään. Nälkäkiukun aamuversio on kevyttä pihinää verrattuna tilaan, jonka saan aikaan yleensä treenin jälkeen, kun tasoittava väilpalapatukka tai banaani on jäänyt pakkaamatta kassiin. Kotiovelle päästyäni olen jo hirviötilassa. ”Pois edestä! Nälkä! Ruokaa heti!”

Itseni ja ympäristöni vuoksi olen viimeinkin päättänyt opetella ”nälkäkiukun välttämisen alkeet”. Kahvinpurut illalla koneeseen ja tuorepuuro jääkaappiin valmistumaan. Välipalapatukoita jokaisen kassin pohjalle ja takin taskuihin. Tervetuloa inhimillisempi minä. Maltan tuskin odttaa, että kohtaamme.

Lue lisää:

Näin pidät nälän loitolla

Näin syöt kuin jumppaohjaaja

Maukkaat kasvisruoat, jotka pitävät nälän loitolla