Haluatko alkaa syödä vegaaniruokaa? 3 vinkkiä aloittelevalle vegaanille

3 vegaania kertoo vinkkinsä aloittelijalle sekä oman lempireseptinsä.

Venla Savikujan vinkit:

Näyttelijä ja bloggaaja Venla Savikuja on ollut vegaani vuodesta 2015.

Vinkki: Vegaanius on helppoa. Etsi kuitenkin tietoa ja huolehdi, että sinulla on jokin B12-­vitamiinin lähde.

Venlan suosikkiresepti:

Lämmin lounassalaatti

1 avokado
kirsikkatomaatteja
paprika
basilikaa ja rucolaa
chiliä
sipulijauhetta, currya, suolaa
valkosipulia
pilkottu munakoiso
kikherneitä
öljyä

1. Pilko vihannekset ja yrtit kulhoon. Kuumenna öljyä pannulla ja lisää ripaus chiliä, sipulijauhetta ja suolaa. Paista munakoisopalat. Lisää vielä hiukan öljyä ja valkosipulisilppua.

2. Lämmitä kikherneet pannulla, jossa on tilkka öljyä sekä currya ja valkosipulijauhetta.

3. Sekoita herneet ja munakoisot salaattiin. Kastikkeeksi sopii maustamaton soijajogurtti, jossa ripaus sinappijauhetta, sipulijauhetta, mustapippuria, suolaa ja tilkka sitruunamehua.

Lue myös: Treenaatko ja syötkö oikein? Näillä vinkeillä terveellinen ruokavalio ja tehotreenit haltuun

Hans Rohilan vinkit:

Kehonrakentaja Hans Rohila on ollut vegaani vuodesta 2012.

Vinkki: Älä muuta liikkumisessasi mitään vegaaniuden takia. Itselläni ainoa ero entiseen on ollut, etten ole sairastellut enää niin usein.

Hansin suosikkiresepti:

Kikherne”munakas”

100 grammaa kikhernejauhoja
kupillinen vettä
loraus soijakastiketta
ripaus pippuria, kurkumaa,
savu­paprikaa ja mustaa suolaa

Sekoita ainekset ja paista pannulla rypsi- tai oliiviöljyssä.

Lue myös: Tee testi: oletko liikuntariippuvainen

Elina Kauppalan vinkit:

Astanganjoogan ja sirkuksen harrastaja Elina Kauppala on ollut vegaani vuodesta 2005.

Vinkki: Moni menee metsään siinä, että syö liian vähän. Syö siis riittävästi ja monipuolisesti kasviksia, hedelmiä, palkokasveja, siemeniä ja pähkinöitä.

Elinan suosikkiresepti:

Kesärullat (6 kpl)

kookosöljyä
2 tl Ketjap manis -soijakastiketta
chilikastiketta
paketti kiinteää tofua
pilkottuna
rucolaa suikaloituna
avokado viipaloituna
porkkanaa tikkuina

1. Kuumenna kookosöljyä pannussa. Lisää soijakastike ja chilikastiketta maun mukaan sekä tofu. Anna jäähtyä.

2. Liota riisipaperilevyjä vedessä. Levitä kaikki täytteet paperien päälle ja rullaa.

3. Sekoita 2 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita, 2 rkl kookosmaitoa, 2 rkl Ketjap manis -soijakastiketta, Srirachaa tai muuta chilikastiketta maun mukaan, puolikkaan limen mehu ja suolaa kastikkeeksi. Lisää vettä, kunnes koostumus on sopiva dippailuun.

Lue myös:

Näin syö ruokataitelija Anni Kravi

5 x maukkaimmat kasvisruoat, jotka pitävät nälän loitolla

6 parasta kasviproteiinia