5 syytä syödä enemmän soijaa

Ota soija osaksi ruokavaliotasi!

1. Kylläiseksi kevyemmin

Soijapapu on kasvikunnan ihmelapsi, sillä se sisältää runsaasti proteiinia. Tästä on paljon hyötyä painonhallinnassa: runsasproteiininen ruoka pitää kylläisenä ja hillitsee nälkää. Sama vaikutus on soijan sisältämillä kuiduilla.

2. Luut lujemmiksi

Soijan sisältämillä fytoestrogeeneilla ja boorilla on positiivinen vaikutus luustoon.

3. Kuumat aallot kuriin

Aasialaisten naisten ruokavalio sen sijaan sisältää runsaasti soijatuotteita, ja heillä ei juuri esiinny vaihdevuosioireita. Sen sijaan länsimaissa jopa 80 prosenttia naisista oireilee.

4. Sydän voi hyvin

Soijan isoflavonoidien on todettu parantavan veren rasva-arvoja ja verisuonten kimmoisuutta. Japanilaistutkimusten mukaan soijaa vähintään viitenä päivänä viikossa syövät japanilaisnaiset säästyvät infarktilta puolet todennäköisemmin kuin vähemmän soijaa syövät ikätoverinsa.
Soijassa on myös kolesterolia alentavaa ja hermostolle tärkeää lesitiiniä, joka on elimistöllemme välttämätön rasva-aine ja solujen tärkeä rakenneosa.

5. Rintasyöpäriski pienenee

Soijan syömisellä on osoitettu olevan rintasyöpäriskiä pienentävä vaikutus. Rintasyövältä suojaava vaikutus on suurin silloin, kun soijan syöminen on ollut säännöllistä lapsesta alkaen.