Hedelmäinen amaranttipuuro tarjoillaan hedelmien kanssa.

3 x treenaajan proteiinipuuro

Amarantista ja kvinoasta keität proteiinipuuron, jonka avulla jaksat. Lisäksi vatsa kiittää, kun kuidun saanti on turvattu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Hedelmäinen amaranttipuuro

Neljälle

Valmistusaika 35 minuuttia

2,5 dl amaranttia

5 dl vettä

1,5 dl kookosmaitoa

1 rkl hunajaa, varaa myös tarjoiluun

1 hyppysellinen kanelia

1−2 kuivattua tonkapapua

2,5 dl siemenettömiä punaisia viinirypäleitä

1 iso Granny Smith -omena

2 rkl hienonnettuja manteleita

Tee näin:

1. Kaada vesi ja amarantti kattilaan. Anna kiehahtaa ja vähennä sitten lämpötilaa. Keitä hiljalleen, välillä sekoittaen noin 20−25 minuuttia kunnes vesi on imeytynyt ja amarantti on puuroutunut.

2. Raasta tonkapavut. Kuori ja kuutioi omena. Puolita viinirypäleet.

3. Lisää puuroon kookosmaito, hunaja, kaneli ja tonkapapuraaste.

4. Jaa puro lautasille ja koristele hedelmillä, mantelimuruilla ja hunajalla.

Kvinoapuuro on hyvä proteiinin lähde.

Annos sisältää: 318 kaloria ja 9,5 g proteiinia

2. Kvinoa-omenapuuro

Neljälle

Valmistusaika 30 minuuttia

5 dl maitoa

1 hyppysellinen suolaa

2,5 dl kvinoaa

2 rkl vaahterasiirappia

1/2 tl vaniljauutetta

1 iso omena

3 rkl hienonettuja saksanpähkinöitä

Tee näin:

1. Huutele kvinoa huolellisesti ja kuivaa se.

2. Anna suolalla maustetun maidon kiehahtaa ja lisää kvinoa joukkoon. Anna kiehahtaa varovasti ja vähennä sitten lämpötilaa. Aseta kansi osittain kattilan päälle ja anna porista 10−12 minuuttia. Sekoita välillä.

3. Lisää joukkoon vaahterasiirappi ja vaniljauute. Jatka keittämistä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes puuro on sakeaa.

4. Kuori omena ja kuutioi se. Jaa puuro kuppeihin ja lisää lopuksi omenakuutiot ja saksanpähkinärouhe.

Annos sisältää: 356 kaloria ja 12,6 g proteiinia

Tattarisuurimoista, kaurahiutaleista, kvinoasta, hirssistä, amarantista sekä pellavan- ja chian-siemenistä syntyy superpuuro

3. Siemenpuuroa ja päärynää

Neljälle

Valmistusaika 30 minuuttia

0,8 dl tattarisuurimoita

1,9 dl kaurahiutaleita

2 rkl kvinoaa

2 rkl hirssiä

2 rkl amaranttia

1 rkl pellavansiemeniä

1 rkl chian-siemeniä, varaa hiukan tarjoiluun

1 hyppysellinen suolaa

4 dl vettä

2,5 dl maitoa, myös kasvimaidot käyvät

2 rkl vaahterasiirappia

1/2 tl vaniljauutetta

3 rkl murskattuja saksanpähkinöitä

2 päärynää

1 granaattiomenan siemenet

Tee näin:

1 Laita tattarisuurimot, kaurahiutaleet, kvinoa, hirssi, amarantti sekä pellavan- ja chian-siemenet kattilaan. Lisää suola, vesi ja maito.

2 Anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Peitä kattila osittain kannella ja keittele puuroa miedolla lämmöllä 10−12 minuuttia kunnes jyvät ovat turvonneet ja pehmenneet. Lisää vettä tarvittaessa.

3. Mausta lopuksi vaahterasiirapilla ja vanilja uutteella.

4. Jaa kulhoihin ja koristele päärynäsiivuilla, granaattiomenan siemenillä ja chian-siemenillä.

Annos sisältää: 347 kaloria ja 10,5 g proteiinia

Lue myös:

Ihanan pehmeä omenatuorepuuro

Puolukkainen vispipuuro kvinoasta

Teksti Stockfood/Tekstikuva
Kuvat Stockfood/Tekstikuva