Tekeekö mielesi suklaabrownieta? Kevennetään ensin reseptiä. Kaloreita kevytbrowniessa on yli puolet vähemmän kuin perinteisessä.
150 g raakaa punajuuria
100 g vadelmia
50 g hasselpähkinää
100 g gluteenitonta jauhoa
1 tl leivinjauhetta
60 g raakakaakaojauhetta
150 g hunajaaripaus suolaa
3 munaa
3/4 dl oliiviöljyä
Valmistusohje:
Kääri punajuuri folioon ja kypsennä 180 asteessa n. 40 min. Kiehauta vadelmat vesitilkassa matalalla lämmöllä. Riko pähkinät tehosekoittimessa rouheeksi.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe kulhossa. Kuutioi kypsä punajuuri ja sekoita tehosekoittimessa. Lisää pähkinät ja punajuuri jauhoihin.
Sekoita hunaja, suola ja munat ja kaada kulhoon muiden ainesten joukkoon. Sekoita varovasti, jotta taikinaan jää ilmaa. Kaada taikina 20 x 12 cm vuokaan ja levitä vadelmaseos päälle. Paistakypsäksi 180 asteessa ja leikkaa jäähtyneenä kuutioiksi.
Kaloreita kevytbrowniessa on 225 (perinteisessä suklaabrowniessa noin 500).
Lähde: Women’s health