Kun haluat sanoa näpertelylle ei. Tämä sushiruoka syntyy kippaamalla täytteet riisin päälle.
Neljälle
Valmistusaika 50 minuuttia
VALMISTUSAINEET
500 g sushiriisiä
5 dl vettä
3 rkl sokeria
1 ½ tl suolaa
6 rkl riisiviinietikkaa
Täytteet
200 g parsakaalia
250 g sieniä, esimerkiksi osterivinokkaita, siitakesieniä tai herkkusieniä
1 rkl oliiviöljyä
1 porkkana
½ kurkku
2 avokadoa
½ nippu kevätsipulia
150 g savulohta tai 250 g tuoretta lohta
200 g katkarapuja
Tarjoiluun
2 rkl seesaminsiemiä
soijakastiketta
4 rkl säilöttyä inkivääriä
wasabia
VALMISTUSOHJEET
1 Huuhtele riisit hyvin. Jätä kulhoon hieman vettä ja hiero riisiä käsiesi välissä. Huuhtele riisit uudestaan ja toista muutaman kerran. Näin riisistä tulee pehmeää ja sileää. Huuhtele viimeisen kerran ja valuta.
2 Keitä riisiä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Älä sekoita kesken keittämisen. Nosta kattila levyltä ja anna hautua 10 minuuttia kannen alla.
3 Sekoita riisiviinietikkaan sokeri ja suola. Sekoita seos varovasti riisin joukkoon ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
4 Leikkaa parsakaalin kukinnot pieniksi nupuiksi ja varsi pieniksi paloiksi. Höyrytä, mutta jätä napakaksi. Valuta. Leikkaa sienet paloiksi ja paista öljyssä kullanruskeiksi.
5 Kuori porkkana ja huuhtele muut kasvikset. Leikkaa porkkana ja kurkku pieniksi tikuiksi ja lohi suikaleiksi. Sekoita kaikki ainekset ja lisää joukkoon katkaravut.
6 Annostele riisi neljään isoon kulhoon ja jaa täytteet päälle. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla ja ripottele päälle. Tarjoile soijakastikkeen, säilötyn inkiväärin ja wasabin kera.