Tulinen nuudelikeitto ja valkosipuliset tiikeriravut

Sähäkässä sopassa on paljon luonnetta.

Neljä annosta

Valmistusaineet

100 g nuudeleita

3 cm tuoretta inkivääriä

8 dl kanalientä

2 rkl tulista chilikastiketta

250 g herkkusieniä

1 nippu kevätsipulia

3 porkkanaa

1 limen mehu

ripaus sokeria

suolaa ja pippuria

 

Tiikerikatkaravut

20 sulatettua pakastetiikerirapua

2 valkosipulinkynttä

½ tuore punainen chili

2 rkl öljyä paistamiseen

 

Tarjoiluun

tuoretta korianteria

1 limetti

Valmistusohjeet

1 Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.

2 Raasta inkivääri. Kuumenna kanaliemi, inkivääri ja chilikastike kiehuvaksi kattilassa. Puhdista herkkusienet ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele ja leikkaa kevätsipuli siivuiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Sekoita sienet, sipuli ja porkkanat kiehuvaan liemeen.

3 Kuori ravut ja poista musta suoli veitsenkärjellä. Kuori valkosipulinkynnet ja silppua. Puhdista chili, poista siemenet ja silppua. Paista valkosipulia, chiliä ja rapuja öljyssä, kunnes ravut vaihtavat väriään mustasta punaiseen.

4 Kääntele tiikeriravut keiton sekaan yhdessä valutettujen nuudeleiden kera. Mausta limetinmehulla, sokerilla, suolalla ja pippurilla.

5 Annostele keitto lautasille ja revi korianteria päälle. Tarjoile limetinlohkojen kera.