Sähäkässä sopassa on paljon luonnetta.
Neljä annosta
Valmistusaineet
100 g nuudeleita
3 cm tuoretta inkivääriä
8 dl kanalientä
2 rkl tulista chilikastiketta
250 g herkkusieniä
1 nippu kevätsipulia
3 porkkanaa
1 limen mehu
ripaus sokeria
suolaa ja pippuria
Tiikerikatkaravut
20 sulatettua pakastetiikerirapua
2 valkosipulinkynttä
½ tuore punainen chili
2 rkl öljyä paistamiseen
Tarjoiluun
tuoretta korianteria
1 limetti
Valmistusohjeet
1 Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
2 Raasta inkivääri. Kuumenna kanaliemi, inkivääri ja chilikastike kiehuvaksi kattilassa. Puhdista herkkusienet ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele ja leikkaa kevätsipuli siivuiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Sekoita sienet, sipuli ja porkkanat kiehuvaan liemeen.
3 Kuori ravut ja poista musta suoli veitsenkärjellä. Kuori valkosipulinkynnet ja silppua. Puhdista chili, poista siemenet ja silppua. Paista valkosipulia, chiliä ja rapuja öljyssä, kunnes ravut vaihtavat väriään mustasta punaiseen.
4 Kääntele tiikeriravut keiton sekaan yhdessä valutettujen nuudeleiden kera. Mausta limetinmehulla, sokerilla, suolalla ja pippurilla.
5 Annostele keitto lautasille ja revi korianteria päälle. Tarjoile limetinlohkojen kera.