Neljälle Valmistusaika 1 tunti Nostatus 30 minuuttia
Karpalohillo:
2,4 dl jäisiä karpaloita
2 rkl agavenektaria
1 rkl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
Pannukakut:
2 munaa
0,6 dl tomusokeria
4,75 dl kefiiriä tai piimää
3,2 dl jauhoja
¼ tl suolaa
1/3 tl soodaa
¾ tl leivinjauhetta
Tarjoiluun:
4 rkl kevyttä kermaviiliä
minttusilppua
1 rkl tomusokeria
Tee pannukakut näin:
- Karpalohillo: Yhdistä kaikki ainekset paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna ja hauduta välillä sekoittaen, kunnes marjat ovat pehmenneet ja seos alkaa muistuttaa hilloketta, noin 7–9 minuuttia.
- Kippaa seos blenderiin ja aja sileäksi. Kaada se takaisin paistinpannulle ja hauduta keskilämmöllä, kunnes seos paksuuntuu, eli 8–10 minuuttia. Nosta levyltä.
- Pannukakut: Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi seokseksi. Lisää kefiiri tai piimä vähän kerrallaan. Yhdistä keskenään jauhot, suola, sooda ja leivontajauhe. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita. Anna seistä huoneenlämmössä 30 minuuttia.
- Kuumenna pannu ja nostele sille halkaisijaltaan noin 5 cm:n levyisiä taikinakekoja. Paista 2 minuuttia, kunnes alapinta on kullankeltainen. Käännä ja paista vielä minuutti tai pari.
- Nosta pannarit lautaselle ja peitä foliolla. Paista loput pannukakut.
- Tarjoilu: Kasaa pannarit lautasille ja täytä kermaviilillä, karpalohillolla, minttusilpulla ja tomusokerilla.
Text
Stockfood/Tekstikuva
Images
StockFood/Tekstikuva