Norjalaiset pannukakut kruunaa karpalohillo.

Sveler eli norjalaiset pannukakut

Neljälle Valmistusaika 1 tunti Nostatus 30 minuuttia

Karpalohillo:

2,4 dl jäisiä karpaloita

2 rkl agavenektaria

1 rkl tomusokeria

1 rkl sitruunamehua

Pannukakut:

2 munaa

0,6 dl tomusokeria

4,75 dl kefiiriä tai piimää

3,2 dl jauhoja

¼ tl suolaa

1/3 tl soodaa

¾ tl leivinjauhetta

Tarjoiluun:

4 rkl kevyttä kermaviiliä

minttusilppua

1 rkl tomusokeria

Tee pannukakut näin:

  1. Karpalohillo: Yhdistä kaikki ainekset paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna ja hauduta välillä sekoittaen, kunnes marjat ovat pehmenneet ja seos alkaa muistuttaa hilloketta, noin 7–9 minuuttia.
  2. Kippaa seos blenderiin ja aja sileäksi. Kaada se takaisin paistinpannulle ja hauduta keskilämmöllä, kunnes seos paksuuntuu, eli 8–10 minuuttia. Nosta levyltä.
  3. Pannukakut: Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi seokseksi. Lisää kefiiri tai piimä vähän kerrallaan. Yhdistä keskenään jauhot, suola, sooda ja leivontajauhe. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita. Anna seistä huoneenlämmössä 30 minuuttia.
  4. Kuumenna pannu ja nostele sille halkaisijaltaan noin 5 cm:n levyisiä taikinakekoja. Paista 2 minuuttia, kunnes alapinta on kullankeltainen. Käännä ja paista vielä minuutti tai pari.
  5. Nosta pannarit lautaselle ja peitä foliolla. Paista loput pannukakut.
  6. Tarjoilu: Kasaa pannarit lautasille ja täytä kermaviilillä, karpalohillolla, minttusilpulla ja tomusokerilla.
Teksti Stockfood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva