8 annosta, valmistusaika 20 minuuttia, odotusaika 4 tuntia 45 minuuttia
Ainesosat:
150 g tummaa suklaata
2 ½ rkl kookosöljyä
2 ½ rkl kaakaojauhetta
200 g keitettyä sushiriisiä
1 tl inkiväärijauhetta
1 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 omena
Koristeluun:
3 rkl kaakaojauhetta
Valmistusohje:
- Pilko suklaa ja laita palat, kookosöljy ja kaakaojauhe kuumennuksen kestävään astiaan. Aseta kulho vesihauteeseen ja sulata suklaaseos varovasti sekoitellen. Kun seos on valmis, poista astia liedeltä ja lisää suklaaseen vähitellen sushiriisi ja inkiväärit. Sekoita tasaiseksi.
- Peitä kulho ja siirrä 30 minuutiksi vetäytymään viileään. Kuori ja leikkaa omena ohuiksi siivuiksi sillä aikaa.
- Päällystä sushimatto kaksinkertaisella kelmulla ja levitä sen päälle tasainen kerros suklaariisiä. Ripottele keskelle riisilevyä omenaviipaleita. Kääri riisi maton avulla tiukaksi rullaksi. Siirrä pötkylä jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Pura bambumatto ja kelmuviritelmä makirullan ympäriltä ja leikkaa paloiksi. Kierrätä makipalat kaakaojauheessa ennen tarjoilua.
Ravintosisältö/annos
163 kaloria
2,2 g proteiinia
21,9 g hiilihydraatteja
11,7 g sokeria
9,4 g rasvaa
josta tyydyttynyttä 6,9 g
3,2 g kuitua
Text
StockFood/Tekstikuva
Images
StockFood/Tekstikuva