suklaamkiat

Suklaamakit

8 annosta, valmistusaika 20 minuuttia, odotusaika 4 tuntia 45 minuuttia

Ainesosat:

150 g tummaa suklaata

2 ½ rkl kookosöljyä

2 ½ rkl kaakaojauhetta

200 g keitettyä sushiriisiä

1 tl inkiväärijauhetta

1 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna

1 omena

Koristeluun:

3 rkl kaakaojauhetta

Valmistusohje:

  1. Pilko suklaa ja laita palat, kookosöljy ja kaakaojauhe kuumennuksen kestävään astiaan. Aseta kulho vesihauteeseen ja sulata suklaaseos varovasti sekoitellen. Kun seos on valmis, poista astia liedeltä ja lisää suklaaseen vähitellen sushiriisi ja inkiväärit. Sekoita tasaiseksi.
  2. Peitä kulho ja siirrä 30 minuutiksi vetäytymään viileään. Kuori ja leikkaa omena ohuiksi siivuiksi sillä aikaa.
  3. Päällystä sushimatto kaksinkertaisella kelmulla ja levitä sen päälle tasainen kerros suklaariisiä. Ripottele keskelle riisilevyä omenaviipaleita. Kääri riisi maton avulla tiukaksi rullaksi. Siirrä pötkylä jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Pura bambumatto ja kelmuviritelmä makirullan ympäriltä ja leikkaa paloiksi. Kierrätä makipalat kaakaojauheessa ennen tarjoilua.

Ravintosisältö/annos

163 kaloria

2,2 g proteiinia

21,9 g hiilihydraatteja

11,7 g sokeria

9,4 g rasvaa

josta tyydyttynyttä 6,9 g

3,2 g kuitua

Text StockFood/Tekstikuva
Images StockFood/Tekstikuva