Sitruunamunakas

Sitruuna tuo munakkaaseen kirpeää raikkautta.

Neljä annosta
Valmistusaika 30 minuuttia

Valmistusaineet

8 munaa
1 dl vettä
suolaa
1 sitruuna (tai limetti)
250 g herkkusieniä tai kantarellejä
1 ruukku timjamia
2,5 dl maitoa
mustapippuria
150 g pinaattia

Koristeluun

herneitä

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munat, vesi ja teelusikallinen suolaa. Pese sitruuna, raasta kuori ja kaada seoksen joukkoon. Säästä osa koristeluun.
  2. Halkaise sienet ja silppua timjami. Paista sieniä ilman rasvaa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut pois. Kaada joukkoon maito, mustapippuri ja tarvittaessa ripaus suolaa. Anna kiehua noin viisi minuuttia tai kunnes kastike on tasaista. Lisää suurin osa timjamista ja säästä osa koristeeksi.
  3. Paista munamassasta yksi kerrallaan neljä munakasta. Ripottele kypsän munakkaan päälle pinaattia ja taita kiinni.
  4. Tarjoile munakkaan kanssa sieniseosta ja vihreitä herneitä ja koristele timjamilla ja sitruunankuorella. Tarjoile heti.