Neljälle, Valmistusaika 30 minuuttia, Nostatus 1 tunti
Poffertjes-pohja:
2 tl kuivahiivaa
3,5 dl kevytmaitoa
4,2 dl jauhoja
2 rkl tomusokeria
ripaus suolaa
1 iso muna
1 rkl voita
Tarjoiluun:
300 g marjoja (mansikoita, mustikoita, punaherukoita jne.)
2 rkl pistaasipähkinärouhetta
tomusokeria
Valmistusohjeet:
- Poffertjes: Ripottele hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita. Anna seistä kymmenisen minuuttia. Sekoita jauhot, sokeri ja suola. Lisää maito ja muna, ja sekoita tasaiseksi.
- Peitä kelmulla ja anna nousta huoneenlämmössä noin tunnin, kunnes seos on kuplivaa.
- Kuumenna pikkulettupannu. Voitele.
- Kun pannu on kuuma, kaada jokaiseen lettukoloon noin ruokalusikallinen taikinaa. Paista alapinta kullanruskeaksi, eli 1–2 minuuttia. Käännä ja paista myös toinen pinta.
- Kasaa letut lautaselle ja peitä foliolla.
- Tarjoilu: Tarjoile letut marjojen, pistaasimurun ja voin kera. Ripottele päälle hieman tomusokeria.
Text
StockFood/Tekstikuva
Images
StockFood/Tekstikuva