poffertjes
Tarjoa poffertjes-letut marjojen ja pistaasipähkinöiden kera.

Poffertjes eli hollantilaiset pikkuräiskäleet

Neljälle, Valmistusaika 30 minuuttia, Nostatus 1 tunti

Poffertjes-pohja:

2 tl kuivahiivaa

3,5 dl kevytmaitoa

4,2 dl jauhoja

2 rkl tomusokeria

ripaus suolaa

1 iso muna

1 rkl voita

Tarjoiluun:

300 g marjoja (mansikoita, mustikoita, punaherukoita jne.)

2 rkl pistaasipähkinärouhetta

tomusokeria

Valmistusohjeet:

  1. Poffertjes: Ripottele hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita. Anna seistä kymmenisen minuuttia. Sekoita jauhot, sokeri ja suola. Lisää maito ja muna, ja sekoita tasaiseksi.
  2. Peitä kelmulla ja anna nousta huoneenlämmössä noin tunnin, kunnes seos on kuplivaa.
  3. Kuumenna pikkulettupannu. Voitele.
  4. Kun pannu on kuuma, kaada jokaiseen lettukoloon noin ruokalusikallinen taikinaa. Paista alapinta kullanruskeaksi, eli 1–2 minuuttia. Käännä ja paista myös toinen pinta.
  5. Kasaa letut lautaselle ja peitä foliolla.
  6. Tarjoilu: Tarjoile letut marjojen, pistaasimurun ja voin kera. Ripottele päälle hieman tomusokeria.
Text StockFood/Tekstikuva
Images StockFood/Tekstikuva