Pavuista, halloumista ja ilmakuivatusta kinkusta saa maistuvan salaatin.
Papu-halloumisalaatti
Kahdelle
Valmistusaika 15 minuuttia
150 g leikkopapuja
150 g vihreitä papuja
250 g halloumia
1 iso kourallinen babypinaattia tai rucolaa
4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
Valkosipulikastike
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunamehua
¼ sitruunan raastettu kuori
1 tl hunajaa
1 tl silputtua tuoretta rosmariinia
½ dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
ruisleipää
1. Kuori ja silppua valkosipuli. Sekoita sitruunamehu, raastettu sitruunankuori, hunaja, rosmariini, oliiviöljy ja silputtu valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Pilko leikkopavut pienemmiksi pätkiksi ja vihreät pavut kahteen osaan. Nosta pavut kattilaan ja keitä 2 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
3. Leikkaa halloumi viipaleiksi ja paista kuumalla pannulla.
4. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kaada valkosipulikastike papujen päälle, sekoita joukkoon pinaatti. Annostele salaatti kahdelle lautaselle ja lisää kinkku sekä halloumi. Tarjoile heti ruisleivän kera.
Kokeile myös näitä ihania reseptejä: