Papu-halloumisalaatti

Pavuista, halloumista ja ilmakuivatusta kinkusta saa maistuvan salaatin.

Papu-halloumisalaatti

Kahdelle

Valmistusaika 15 minuuttia

150 g leikkopapuja

150 g vihreitä papuja

250 g halloumia

1 iso kourallinen babypinaattia tai rucolaa

4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua

Valkosipulikastike

1 valkosipulinkynsi

2 rkl sitruunamehua

¼ sitruunan raastettu kuori

1 tl hunajaa

1 tl silputtua tuoretta rosmariinia

½ dl oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

ruisleipää

1. Kuori ja silppua valkosipuli. Sekoita sitruunamehu, raastettu sitruunankuori, hunaja, rosmariini, oliiviöljy ja silputtu valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Pilko leikkopavut pienemmiksi pätkiksi ja vihreät pavut kahteen osaan. Nosta pavut kattilaan ja keitä 2 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.

3. Leikkaa halloumi viipaleiksi ja paista kuumalla pannulla.

4. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kaada valkosipulikastike papujen päälle, sekoita joukkoon pinaatti. Annostele salaatti kahdelle lautaselle ja lisää kinkku sekä halloumi. Tarjoile heti ruisleivän kera.

Kokeile myös näitä ihania reseptejä:

Papu-quesadillat ja avokadokerma

Pehmeä härkäpapukeitto

Pastaa ja härkäpapupestoa