6–8 palaa, valmistusaika 1 tunti
Ainesosat:
0,6 dl sulaa kookosöljyä (hieman ylimääräistä vuoan voiteluun)
1,6 dl saksanpähkinöitä
4,2 dl mantelijauhoja
1 ½ rkl arrowjuurijauhetta
ripaus suolaa
4 isoa munaa
1,5 dl vaahterasiirappia
2 tl sitruunamehua
2 tl vaniljajauhetta
2 tl soodaa
2 päärynää (Rocha)
2 omenaa (Gala tai Pink Lady)
Valmistusohje:
- Voitele kookosöljyllä halkaisijaltaan 20 cm leveä vuoka.
- Jauha saksanpähkinät tehosekoittimessa. Kaada kulhoon ja sekoita yhteen mantelijauhojen, arrowjuurijauheen ja suolan kanssa.
- Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Kaada valkuaiset isoon kulhoon, ja kippaa keltuaiset jauhojen sekaan.
- Lisää kookosöljy, vaahterasiirappi, sitruunamehu ja vaniljauute keltuaisten ja jauhojen sekaan. Sekoita sileäksi vaahdoksi.
- Vatkaa valkuaiset suolaripauksen kera sähkövatkaimella. Ripottele joukkoon soodaa.
- Sekoita valkuaisvaahto taikinaan muutamassa osassa.
- Lusikoi taikina vuoan pohjalle.
- Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi ja asettele taikinan päälle.
- Paista 170 asteessa 35–45 minuuttia.
Teksti
StockFood/Tekstikuva