paleokakku
Paleopiirakka matkalla uuniin. Paleokakussa käytettävän arrowjuurijauheen voi korvata perunajauhoilla.

Paleo-kakku omenoista ja päärynöistä

6–8 palaa, valmistusaika 1 tunti

Ainesosat:

0,6 dl sulaa kookosöljyä (hieman ylimääräistä vuoan voiteluun)

1,6 dl saksanpähkinöitä

4,2 dl mantelijauhoja

1 ½ rkl arrowjuurijauhetta

ripaus suolaa

4 isoa munaa

1,5 dl vaahterasiirappia

2 tl sitruunamehua

2 tl vaniljajauhetta

2 tl soodaa

2 päärynää (Rocha)

2 omenaa (Gala tai Pink Lady)

Valmistusohje:

  1. Voitele kookosöljyllä halkaisijaltaan 20 cm leveä vuoka.
  2. Jauha saksanpähkinät tehosekoittimessa. Kaada kulhoon ja sekoita yhteen mantelijauhojen, arrowjuurijauheen ja suolan kanssa.
  3. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Kaada valkuaiset isoon kulhoon, ja kippaa keltuaiset jauhojen sekaan.
  4. Lisää kookosöljy, vaahterasiirappi, sitruunamehu ja vaniljauute keltuaisten ja jauhojen sekaan. Sekoita sileäksi vaahdoksi.
  5. Vatkaa valkuaiset suolaripauksen kera sähkövatkaimella. Ripottele joukkoon soodaa.
  6. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan muutamassa osassa.
  7. Lusikoi taikina vuoan pohjalle.
  8. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi ja asettele taikinan päälle.
  9. Paista 170 asteessa 35–45 minuuttia.
Teksti StockFood/Tekstikuva