Kaljaa puurossa? Pakko testata!
Neljälle
300 g (vanhaa) ruisleipää
1 (33 cl) ykkösolut
5 dl vettä
ripaus fariinisokeria
10 kypsää luumua
2 rkl akaasiahunajaa
2 dl rahkaa
25 g hassel- tai macadamiapähkinöitä
1. Halkaise luumut, poista kivi ja lado uunivuokaan. Valuta päälle hunaja ja kääntele. Käännä lopuksi leikkauspinta ylöspäin.
2. Paista luumuja 120-asteisessa uunissa puoli tuntia. Nosta vati uunista ja anna jäähtyä.
3. Murra ruisleipä paloiksi ja upota palat olueen. Tämän voit tehdä jo päivää ennen, jos leipä on hyvin kuivaa. Jos leipä on tuoretta, puolisen tuntia riittää.
4. Kaada leipä-olutseos sekä vesi kattilaan ja nosta levylle. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoita. Mitä enemmän sekoitat ja kuumennat, sitä enemmän massa paksuuntuu. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia ja sekoita välillä, ettei seos pala.
5. Lisää fariinisokeri ja keitä ja sekoita, kunnes koostumus on sopiva.
6. Tarjoile puuro rahkan, luumujen ja pähkinöiden kera.
Katso myös nämä herkulliset puuroreseptit:
Kookos-limetuorepuuro saa potkua rahkasta ja heraproteiinista
Nujerra väsymys: proteiinipitoinen powerpuuro
Puolukkainen vispipuuro kvinoasta